FOTO: Jure Banfi
Zlatko Zahović je v pogovoru za RTV SLO spregovoril o stanju v slovenski reprezentanci, selektorju Kavčiču in o neprisotnosti Viol ter Green Dragonsov na reprezentančnih tekmah.

Športni direktor Maribora in najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance je v zanimivem pogovoru poudaril, da vidi v slovenski reprezentanci velik potencial, ki se mora sestaviti v celoto. V pogovoru se je dotaknil tudi selektorja Kavčiča, vodstva Nogometne zveze Slovenije, praznih Stožicah in statusa Jana Oblaka.

»Ogromno nereda v taktičnem smislu«

»Ni pozitivne energije, ni rdeče niti,« je uvodoma vsem znano dejstvo za rtvslo.si povedal Zlatko Zahović in dodal, da to treba razumeti tudi v luči pomladitve reprezentance. »Vse je vprašanje kvalitete. Premladi so za velike stvari. Ogromno menjav je bilo v zadnjem času, zato reprezentanca potrebuje čas,« je dodal in poudaril, da vidi slovenskih reprezentantih »neverjetno veliko potenciala«.

»Ogromno nereda je. Govorim v taktičnem smislu. Pa to ni kritika selektorja. Potrebuje čas. Ali je pravi ali ne, naj presojajo drugi. Pozitivno je, da je potenciala ogromno. Verjemite, da si fantje želijo,« se je dela selektorja Kavčiča dotaknil najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance in pozneje glede tekme na Ciptu še dodal »Morda je bilo vse skupaj preveč neorganizirano. To je težava. Preveč površno gledamo probleme ene ekipe, enega igralca.«

Oblak bi moral biti kapetan

Zadnje reprezentančne akcije so minile brez nedvomno največjega zvezdnika slovenskega nogometa Jana Oblaka. Zahovič je prepričan, da se bo stvar rešila in da si Oblak nedvomno želi sodelovati. Podal je tudi svoje mnenje o tem, ali bi moral za mnoge najboljši vratar na svetu kapetan slovenske reprezentance.

»Zame ni dvoma. On je največji. On je brand, največji slovenski športni brand. Lahko nam je Jan všeč ali ne, ampak – on je eden najboljših na svetu. Mora biti kapetan. Ni druge. Sam imam sicer raje, da je kapetan nekdo v polju. Ampak Jan Oblak je največji. Včasih je treba narediti korak nazaj. Krvavo ga potrebujemo,« je jasen Zahović.

O neigranju Luke Zahovića

»Težko je zame to komentirati. Naj se bori. Ko bo selektor odločil, da je čas, bo igral. Takšno je življenje profesionalnega nogometaša. Včasih so ti stvari všeč, včasih ne. Nikoli pa ne smeš dati glave dol. Delo, delo, delo … Ni druge,« je za rtvslo.si povedal športni direktor Maribora.

Reprezentanca nujno potrebuje Viole in Green Dragonse

Enega izmed največjih problemov slovenske reprezentance Zahović vidi tudi v odsotnosti navijaških skupin na tekmah.

»Nogometna zveza bi morala razmisliti o tem, da bi se sestala tako z Violami kot Green Dragonsi. Manjkajo nam. Žalostno je na severni tribuni Stožic, kjer so Green Dragonsi, videti prazno tribuno, na južni, kjer so Viole, pa slovensko zastavo. Na štadionu bi morali biti eni in drugi. V mojem času in v času Matjaža Keka so ti navijači odigrali zelo zelo pomembno vlogo,« je v pogovoru za rtvslo.si dejal Zahović.

»Brez pozitivne energije na štadionu ni 'šans'. Spomnite se atmosfere za Bežigradom ali pa Kekove reprezentance v Ljudskem vrtu. Slovenija je vodila 1:0, še preden se je začela tekma. To je treba rešiti in potem se bo obrnilo. Kar naenkrat bo Kurtić dober igralec, Verbić bo fantastičen, pa Šporar, Berić ... To bi moral biti cilj NZS-ja,« je bil jasen Zahović.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice