Usoda Zlatka Zahoviča v vijoličastem klubu še vedno ni jasna, a to slednjega ne ustavlja pri ostrih komentarjih.

Na izjavi za medije pred prvim treningom vijoličaste čete po premoru s(m)o mediji upali na jasnejša stališča kluba o odhodu ali obstoju športnega direktorja Zlatka Zahoviča iz Ljudskega vrta. Trener vijoličastih Darko Milanič je novinarjem na vprašanja, ali so se nogometaši že seznanili z Zahovičevim odstopom, odvrnil, da to ni njihova stvar in da bodo o tej temi »govorili drugi v klubu«. Medtem ko v klubu molčijo, pa je toliko glasnejši Zahovič. 

Za Delo je spregovoril o razmerah v klubu in pri tem udaril po predsedniku NK Maribor Dragu Cotarju. »Odkar je predsednik Drago Cotar prevzel športni del kluba, Maribor ni več prvak. Maribor nima več vodje,« je dejal za spletno različico osrednjega slovenskega časnika Delo.

»Mislim, da je stanje duha nesprejemljivo, o čemer največ povedo predsednikove besede med enim od obiskov slačilnice. Dejal je, da gremo naprej, četudi bo Maribor peti. Takšno razmišljanje po mojem prepričanju ne ustreza NK Maribor. To je znak nespoštovanja do kluba in navijačev,« je bil še oster Zahovič.

»Saj ni tako, da nihče nič ne počne,« je med drugim v petek dejal med drugim dejal Milanič v luči negotove situacije Zahoviča.

S Hodžićem podaljšanja ne bo, na izhodnih vratih tudi Milec?

V Mariboru, ki je trenutno - kot kaže - brez funkcionalnega športnega direktorja, pa glede prihodov in odhodov ni mirno. To je med drugim dejal Milanič v luči negotove situacije Zahoviča: »Saj ni tako, da nihče nič ne počne. Boste pa dobili vse informacije ob pravem trenutku, tudi glede tega od koga drugega, ki je za to odgovoren. Jaz pač povem svoje želje in se dogovarjam. Več glede tega pa bo v bodoče, verjetno zelo kmalu povedano tudi od ostalih v klubu.«  

Na izhodnih vratih naj bi bil Martin Milec, ki ga lovi Partizan. »Želim si, da bi čim dlje ostal član NK Maribora,« je na vprašanja o morebitnem odhodu Milca odvrnil trener vijoličastih in dodal: »Ko govorimo o nosilcih igre, za katere želimo, da so tu in so zdravi, je on eden od tistih, ki nas dela dobre. Upam, da bo ostal tu.«

Zdaj je jasna tudi usoda mladega bočnega branilca Adisa Hodžića, o katerem smo se že pred dnevi spraševali, ali bo podaljšal pogodbo z Mariborom - Milanič je potrdil, da podaljšanja pogodbe ne bo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice