Slika je simbolična.
Avstrijka je po večerji v Rovinju doživela pravi šok.

Avstrijka je iz svojega dopusta v Rovinju prinesla šokantni račun iz restavracije, ki razkriva visoke cene iz te priljubljene počitniške destinacije, poroča avstrijski Kosmo.

Po prijetni večerji je morala odšteti kar 437 evrov – in to v restavraciji, ki niti ne velja za posebej prestižno.

Podroben pregled računa je pokazal, da so cene za običajne jedi in pijače skokovito narasle. Košarica kruha je stala vrtoglavih 6,50 evra na osebo – cena, ki je redko videna celo v uglednih restavracijah evropskih prestolnic. Aperol Spritz, priljubljena osvežilna pijača pa stane kar 12 evrov!

Vir: Lesereporter

Zgroženi so celo domačini

Ta incident razkriva skrb vzbujajoč vzorec, ki je vedno bolj opazen v Rovinju in drugih priljubljenih počitniških destinacijah na hrvaški obali: cene hitro naraščajo, spodbujene z uvedbo evra in naraščajočo priljubljenostjo med turisti. 

Celo domačini so zgroženi nad eksplozijo stroškov, ki nekoč cenovno ugodno turistično destinacijo vse bolj spreminja v drago počitniško točko.

Čeprav turizem prinaša gospodarsko rast in priložnosti, postavlja tudi vprašanja o trajnosti in dostopnosti. Turisti in domačini upajo, da bodo odgovorni za turistični razvoj našli načine za nadzorovanje cen, da bo Rovinj ostal dostopen širši javnosti, ne glede na njihove finančne zmožnosti.

Komentarji (2)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Dobro so nategnili jodlarko

Xy1962 (ni preverjeno)

Sama si je kriva,bi si prej pogledala cenik.

Starejše novice