Termin

žal zopet prestavljen koncert Ana Pupedan in sicer na soboto 18.3.2023, že kupljene karte veljajo za novi termin.
Nov naslov dogodka je Ana Pupedan + The Dreams + B-kompleks.

DVORANA GUSTAF PREDSTAVLJA!
V SOBOTO 11.3.2023 ob 20:00h: ANA PUPEDAN (30 let delovanja in promocija 5. studijskega albuma »Naši u Kantini«) The Dreams + B-kompleks

ANA PUPEDAN (Pivka)
Glasbo skupine Ana Pupedan bi lahko označili kot fuzijo različnih glasbenih vplivov, ki svoje plodove žanje na rokerski njivi. Poseben čar glasbi dodajo besedila, katerih osnovna značilnost je luciden pogled na življenje in družbeno dogajanje. Besedila, ki so v slovenščini, so velikokrat začinjena s pristnim pivškim narečjem, kar poudarja pripadnost in vpetost v lokalno okolje.

Lani 7. Novembra 2022 so pupedanci praznovali 30 let delovanja v nespremenjeni zasedbi, kar je na slovenski glasbeni sceni bolj redkost kot pravilo. Pupedanske vrste torej že tri desetletja branijo Boštjan Požar na kitari, Simon Avsec na vokalu in violini, Peter Žnidaršič na bas kitari in Marko Doles za bobni.

V zadnjih treh desetletjih je Ana Pupedan dodobra prekrižarili Slovenijo in odigrali krepko preko tisoč koncertov. Gostovali so tudi v tujini in obiskali ZDA, Dansko, Belgijo, Italijo, Avstrijo, Hrvaško, Srbijo, Makedonijo, Ukrajino Bolgarijo in Bosno in Hercegovino. Lani junija so gostovali v Sarajevu, kjer so 24. junija obeležili Dan državnosti in nastopili na koncertni prireditvi, ki jo je organiziralo veleposlaništvo Republike Slovenije v Sarajevu. Naslednji dan pa nastopili v legendarnem sarajevskem klubu AG.

Pred kratkim so v studiu JORK v Dekanih pod budnim ušesom Jadrana Ogrina legendarnega basista številnih pionirskih zasedb rocka kot so Kameleoni, September, Karamela, Halo…, posneli dvanajst novih skladb, ki so pred kratkem izšle na petem studijskem albumu »Naši u Kantini«.

Ana Pupedan je skozi celotno obdobje delovanja nagnjena k raznim transformacijam in se pojavlja pod različnimi imeni. Najbolj poznan odvod v etno vode se imenuje Ante Upedanten Banda, v tej zasedbi isti člani igrajo na bolj ljudska glasbila kot so violina, tamburaška berda, akustična kitara (melodija tista s palmo) in boben obešen čez ramo. Sicer se v zadnjih letih v tej podobi redkeje pojavljajo saj prvenstveno stremijo k ustvarjanju in izvajanju lastne avtorske glasbe. Ana Pupedan nastopa tudi v akustični verziji na koncertih pa se kdaj pa kdaj prelevi tudi v vokalno zasedbo Anademski Pupevski Pulpet in zapoje A capella.

Tako kot so pestre raznorazne frakcije v katerih se pojavlja je pestra tudi njihova glasba, ki se ne sramuje mešanja in vključevanja različnih glasbenih stilov, ki enkrat bolj, drugič manj zaznamujejo njihov prepoznaven glasbeni izraz. Pupedanci so najbrž ravno zaradi vplivov močne alternativne scene 90h let izoblikovali svoj glasbeni stil in pomešali duh tistega časa v lasten izraz s katerim še danes razveseljujejo in zabavajo publiko različnih generacij, saj na njihove koncerte prihaja generacijsko nehomogena publika, ki ni specifično vezana na samo en glasbeni stil.

Do sedaj so izdali pet studijskih albumov, enega v živo ta je bil posnet na koncertu ob 15. obletnici in leta 2017 prav tako v živo posnet dvojni album Besnih pesmi skupaj z legendo slovenske kantavtorske scene Janijem Kovačičem. Večina skladb za Besne pesmi je bila posneta v Ajdovščini v Dvorani prve slovenske vlade.

Diskografija:
Anje Pupedanju (1995 KŠOPP, ponatis 1998, Vinilmanija)
Ante prupagandni balar (1998, Vinilmanija)
Brez naslova (2001, samozaložba)
Na domači brjači (2010, ZARŠ)
Dobrodelni koncert ob 15. obletnici (2012 samozaložba) CD/DVD
Jani Kovačič in Ana Pupedan – Besne pesmi (2017 ZARŠ, ZKP RTV SLO, Radio Koper) dvojni CD
Naši u kantini (2022 samozaložba) CD/LP izdano: 14.10.2022

Več o nastopih in njihovem delovanj lahko izveste na njihovem FB profilu in FB strani Ana Pupedan, ker je trenutno njihova spletna stran v prestrukturiranju.

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=647421985
FB: https://www.facebook.com/anapupedan
YT: https://www.youtube.com/.../UCbJ1QX9hc9yu0SoO0iJ.../featured
https://www.youtube.com/user/markotatanka
https://www.youtube.com/watch?v=V3-VFCUVk48&t=44s
https://www.youtube.com/watch?v=PsYa1Pk8BvA

The Dreams
končno bo mogoče slišati vse skladbe prvega albuma skupine The Dreams z naslovom "Soul Job", v živo. Z svojim prvencem so obeležili tudi 10 letnico delovanja skupine.
Ob osmih avtorskih skladbah, je mogoče na albumu najti tudi dva koncertna “bonus” posnetka skupine The Dreams s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim. Tudi nekaj klasikam The Allman brothers banda se ne bodo izognili ... 😉
Na spodnji povezavi lahko prisluhnete celotnemu albumu Soul Job preko soundclouda.
https://soundcloud.com/.../the-dreams-soul-job-full-album

B-kompleks
Štajerski country, folk in blues kvartet B-kompleks bo predstavil svoj prvi celovečerni glasbeni izdelek, album 'Americana po slovensko'. Že naslov namiguje, da se glasbeno spogledujejo z zmesjo kopice glasbenih žanrov – americana je namreč žanr, ki združuje in med sabo meša elemente bluesa, countryja, folka, R'n'Rolla in bluegrassa, B-kompleks pa tej zmesi dodajajo še svojo slovenskost in unikatnost.

Vstopnina v predprodaji za prvih 30 vstopnic je 9€ (navali narod).
Vstopnina v predprodaji po prodanih prvih 30 vstopnic je 12€.
Vstopnina na dan koncerta 15 eur, prodaja bo potekala od 18. ure dalje.
Predprodaja bo potekala v dvorani Gustaf vsak dan od ponedeljka do sobote, med 18. in 22. uro.

Karte so naprodaj tudi preko spleta na https://www.mojekarte.si/.../ana.../vstopnice-1159173.html in https://petrol-ticket.si/.../ana-pupedan-the-dreams-b..., ter na Petrolovih in OMV črpalkah, Big Bang poslovalnicah, Trafikah 3DVA in KIOSK.

Prestavljen termin: Zaradi bolezni v skupini je dogodek prestavljen iz 26.11.2022 in 11.3.2023, že kupljene vstopnice veljajo za nov termin.