Foto: Telegram.hr
Na družbenih omrežjih zaokrožili nenavadni videoposnetki, ki prikazujejo, kako se moški in ženska v središču mesta vodita na povodcu. Zdaj se je glede te teme oglasil celo psihiater.

Na družbenih omrežjih se je te dni začel širiti videoposnetek nenavadnega prizora, posnetega v središču Zagreba, ki je sprožil burno razpravo med uporabniki, umetniki in naposled tudi psihiatri.

Moški žensko sprehajal na povodcu in v maski konja

Gre za videoposnetek, ki je bil objavljen na TikToku, posnet pa je bil na Cvjetnem trgu v Zagrebu. In sicer prikazuje nenavadni prizor, kako je moški žensko sprehajal kar na povodcu in v nenavadni maski konja.

Oblečena v črn usnjen korzet in kratko rdeče krilo se je 'spustila' na vse štiri in se na povodcu sprehajala po Bogovićevi ulici, ob njej pa je hodil moški, v nekem trenutku pa je celo 'zalajala' na mimoidočega, so prizor opisali na spletnem portalu Telegram.hr.

Podoben prizor že pred nekaj tedni

Tovrsten prizor pa se naj ne bi zgodil samo enkrat. Podobna situacija je bila zabeležena že pred nekaj tedni, ravno tako v Zagrebu, ko se je dekle sprehajalo z moškim na povodcu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Podoben videoposnetek pa so posneli tudi januarja 2022 v varaždinskem nakupovalnem središču, ko je dekle na povodcu vodilo mladeniča. Izkazalo se je, da gre za mlad par, a njuni motivi še danes niso znani.

»Umetnost, ki ni za vsakogar«

Avtorica tistega videa iz Varaždina Antea Ajbek je sicer takrat za Dnevnik Nove TV povedala, da gre za umetnost, ki ni za vsakogar. 

»Običajno denar poganja svet, predvsem pa umetnost in sporočilo je, zakaj ne poskusite novih fetišev. V svetu je to postalo sprejeto. Pri nas lahko kakšna banalna in bizarna stvar vedno povzroči takšno gonjo.«

Psihiater: To je znak, da mesto še živi

Zgoraj omenjene videoposnetke je zdaj komentiral tudi psihiater Milan Košuta, ki pravi, da ni prvič v zgodovini, da ljudje počnejo kaj takega.

»Pred približno 60 leti je moški, Piero Manzoni , zapakiral svoje sranje v pločevinke in izdelal 64 pločevink, kar je postalo umetniško dejanje. Zdaj ta pločevinka stane 300.000 dolarjev. In to je morda znak, da Zagreb še živi, ​​oživlja,« je povedal za Telegram.hr.

Komentarji (21)

sarikaz (ni preverjeno)

Oživlja se norost .Mater je bilo nekaj močnega v cepivu,narod je vedno bolj zblojen.No seveda se gre tukaj za lajke in gledanost'ampak se vidi kako so potegjeni in kako daleč gredo.

Katja7 (ni preverjeno)

Kako cepivo?Ne piši neumnosti.Woke na pohodu.Še več bo tega.In še česa hujšega.Tudi v SLO in mariborskih ulicah.

In reply to by sarikaz (ni preverjeno)

Za denar (ni preverjeno)

24ur/tv-oddaje/super-par/natasa-bergant-o-katarini-bencek-za-tako-bejbo-rabis-denar

In reply to by Katja7 (ni preverjeno)

Sky (ni preverjeno)

Človeška norost nima meja

99 (ni preverjeno)

In na koncu se bo zgodilo, da bodo norci pametni, pametni pa norci!

In reply to by Sky (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Ihaha,hi konjiček.Morda pa sta v takšnem odnosu!Kaj se je v Foto pubu dogajalo?

Surfeiter (ni preverjeno)

Kaj? Janša je pokal Zvera ... v rito ...

In reply to by pohorskisvizec

. (ni preverjeno)

To je bil samo trening!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Ajgor1 (ni preverjeno)

To ni nobeno oživljanje. To je samo fizični dokaz, da je ta svet nepovratno bolan in da gre vse skupaj u kurac. Čim prej tem boljše.

. (ni preverjeno)

Res. Naj bo trpljenje čim krajše!

In reply to by Ajgor1 (ni preverjeno)

Politik (ni preverjeno)

Take še v hrastovcu ne bi sprejeli.Zaigrano ali ne za popularnost ali ne ,da greš tako daleč je rešitev za takšne primerke samo ena in seveda za obvarovanja še 'tistega preostalega 'načeloma normalnega naroda,mislim ,da vsi vemo da je rešitev.

m57 (ni preverjeno)

Hitler je poznal rešitev!?

In reply to by Politik (ni preverjeno)

Haha... Te so (ni preverjeno)

Hitler

In reply to by m57 (ni preverjeno)

Default (ni preverjeno)

Woke

Rrt (ni preverjeno)

Samo vprašanje časa je ,kdaj bo takšna
neuravnovešena oseba potegnila hladno ali vroče orožje in začela škodovato mimoidočim.

38 (ni preverjeno)

Ja, in življenje bo teklo dalje. V demokraciji imaš pravico biti nor! Posledice pa niso pomembne.

In reply to by Rrt (ni preverjeno)

.joj. (ni preverjeno)

Mogoče jo bo zdresiral od odzad.

kar_nekdo (ni preverjeno)

To so Let3 vedeli že pred 30imi leti: U životu prolazi samo vjeran pas...

stefanheisl

danke

Bellmare (ni preverjeno)

I'm not sure what to make of this. It's certainly strange, but I don't know if it's necessarily harmful or anything. I guess it's just up to each individual to decide what they think about it.

Bellmare (ni preverjeno)

This video certainly sparks curiosity and intrigue, leading to heated discussions among different groups of people. https://www.zibtek.com/technology

Starejše novice