FOTO: Mediaspeed
Le dobrih 60 kilometrov od slovenske meje so naši severni sosedje na zanimiv način začinili kulinarično izkušnjo. Hotel Novapark v Gradcu namreč ponuja restavracijo in bar v dveh letalih, ki sta postavljeni na strehi sedemnadstropnega hotela.

Minuli konec tedna so v graškem hotelu tako imenovani gastronomski letali odprli tudi za širšo javnost. Čeprav je koncept obedovanja v višini v svetu že poznan, je restavracija v letalu, ki naposled stoji še na vrhu hotela, zagotovo edinstvena. Generalni direktor Novaparka Helmut Neukam je na otvoritvi pokal od ponosa.

FOTO: Mediaspeed

Na otvoritvi se je zbrala sama graška smetana, med njimi župan mesta Siegfried Nagl, podžupan Mario Eustacchio, svetnik Kurt Hohensinner, regionalna ministica Barbara Eibinger, pop pevka Jazz Gitti, direktor graškega letališča Gerhard Widmann, kuharski šef Armin Egger ter direktor Zavoda za turizem Graz Dieter Hardt-Stremayr.

FOTO: Mediaspeed

70 in 45 ton na strehi sedemnadstropnega hotela

Predstavniki hotela in kuharski mojstri, ki bodo goste razvajali s svojo ponudbo, že nestrpno pričakujejo goste, na dvaindvajset metrih višine v letalu Ilyushin 62 in v 45 - tonskem Boeingu 727-200. Slednji je bil nekdaj zasebno klubsko letalo dveh baseball ekip Montreal Expos in Chicago White Sox. Ilyushin 62, ki tehta kar sedemdeset ton, pa je bilo potovalno letalo nekdanjega češko slovaškega predsednika Gustava Husaka.

FOTO: Mediaspeed

Restavracija se nahaja v 46 metrov dolgem in 10 metrov visokem Boeingu 727-200, ki se ponaša s premerom kril 33 metrov. Bar je postavljen v 70-tonskem Ilyushin II - 62M, ki je še večji. Dolg je namreč 53 metrov, visok 12, premer njegovih kril pa meri kar 43 metrov.

FOTO: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nogometaš (nepreverjen)

Citiram
Na otvoritvi se je zbrala sama graška smetana, med njimi župan mesta Siegfried Nagl, podžupan Mario Eustacchio, svetnik Kurt Hohensinner, regionalna ministica Barbara Eibinger, pop pevka Jazz Gitti, direktor graškega letališča Gerhard Widmann, kuharski šef Armin Egger ter direktor Zavoda za turizem Graz Dieter Hardt-Stremayr.

Kakva je to smetana - --

DELAVCI SO SMETANA DRUŽBE ,,politiki in priskledniki pa so MIST -smetje

Katja7 (nepreverjen)

Nogometas,ti pa si kreten.Avstrija ima drugo mentaliteto kot ti,balkanec.Imajo stvari urejene,ne pa kot v slovenistanu,tako da lahko brez skrbi recemo,da so smetana.

Starejše novice