Nameščanje satelita TRISAT v izmetni nosilec, ki bo z nosilno raketo Vega satelit umestil v Zemljino tirnico.
Satelit TRISAT je pripravljen na polet v vesolje, kamor ga bo predvidoma  9. septembra 2019 iz Francoske Gvajane ponesla nosilna raketa VEGA.

Izmetni nosilec, v katerem se sedaj nahaja satelit TRISAT s preostalimi sateliti, bo najprej prepeljan v Brno na Češkem, kjer bo predvidoma 15. julija 2019 integriran s preostalim tovorom skupine satelitov SSMS.

Zaključna dela na satelitu TRISAT v čisti sobi Laboratorija za elektronske in informacijske sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Člani Laboratorija za elektronske in informacijske sisteme Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in raziskovalci podjetja SkyLabs d.o.o. so v petek, 5. julija 2019, v čisti sobi fakultete v Mariboru uspešno zaključili sestavo in preizkušanje satelita TRISAT, ki ga poganja platforma NanoSky I podjetja SkyLabs.

Satelit je bil nato dostavljen v Delft na Nizozemskem, kjer je bil 8. julija 2019 s strani ekipe TRISAT integriran v izmetni nosilec v čisti sobi nizozemskega podjetja Innovative Solutions In Space.

Satelit TRISAT v čisti sobi podjetja Innovative Solutions In Space po prevozu v Delft na Nizozemskem.

Integracijo na Nizozemskem je organiziralo italijansko podjetje SAB Launch Services, ki je po podpisu pogodbe o izstrelitvi satelita TRISAT z Univerzo v Mariboru odgovorno za njegovo utirjenje. Satelit TRISAT je tako pripravljen na polet v vesolje, kamor ga bo predvidoma  9. septembra 2019 iz Francoske Gvajane ponesla nosilna raketa VEGA.

Satelit TRISAT pripravljen na integracijo v izmetni nosilec.

Izmetni nosilec, v katerem se sedaj nahaja satelit TRISAT s preostalimi sateliti, bo najprej prepeljan v Brno na Češkem, kjer bo predvidoma 15. julija 2019 integriran s preostalim tovorom skupine satelitov SSMS, nato pa bo celoten tovor dostavljen v Francosko Gvajano, od koder bo satelit TRISAT z nosilno raketo umeščen v sončno sinhrono tirnico na višini 530 km.

Ekipa TRISAT je dobila kompliment od nizozemskega podjetja Innovative Solutions In Space glede nivoja kvalitete priprave satelita in njegove integracije. 

Izmetni nosilec, v katerem čakata slovenski satelit TRISAT in belgijski sosed SIMBA na polet v vesolje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BojanBau (nepreverjen)

Bravo!

Starejše novice