Hrvaški stranki Most naj bi uspelo zbrati potrebne podpise za razpis referenduma glede obvezne uporabe covidnih potrdil o cepljenju, prebolevnosti ali testiranju.

Pobudniki so morali zbrati podpise skupno desetih odstotkov volilnih upravičencev, kar znaša natančno 368.446 podpisov.

V Mostu želijo referendum o obvezni uporabi covidnega potrdila, ki so ga pred mesecem dni uvedli tako za zaposlene kot uporabnike storitev državnih in javnih ustanov pred prihodom na delovno mesto ali ob vstopu v poslopja javnega sektorja. Pred tem so podoben ukrep že uveljavili v zdravstvu in socialni oskrbi.

Obvezna covidna potrdila zavrača več hrvaških desnih opozicijskih strank, zaradi njih so na Hrvaškem že potekali tudi množični protesti, stranka Most pa je nato začela zbirati tudi podpise državljanov.

Poslanec Mosta Nino Raspudič je po poročanju portala Index.hr izrazil prepričanje, da jim je uspelo zbrati potrebno število podpisov. A šlo naj bi za las, zato bodo tudi sami preverili njihovo veljavnost in ne bodo zlahka dopustili, da bi se jih razveljavljalo, je dejal.

Tudi podpredsednik stranke Nikola Grmoja je na Facebooku podobno izrazil prepričanje, da jim je uspelo zbrati zadostno število podpisov pod referendumsko pobudo. In tudi on je opozoril, da bo štel vsak glas in da ne smejo izgubiti nobenega podpisa.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kaco (nepreverjen)

Bravo Hrvaška so 100 korakov pred vsemi. Evropski trepetli pa kar panikirajo. Bolnišnice se kadrovsko okrepijo pa življenje teče dalje.

Starejše novice