Svetovna zdravstvena organizacija je po vsem svetu razglasila izredne razmere zaradi novega koronavirusa iz Kitajske.

Svetovna zdravstvena organizacija je danes v Ženevi zaradi novega koronavirusa iz Kitajske razglasila izredne zdravstvene razmere po svetu.

Ob tem je Svetovna zdravstvena organizacija države pozvala h koordinaciji ukrepov v skladu z njihovimi smernicami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Virus je na Kitajskem zahteval že 170 življenj, okuženih je več kot 8100 ljudi po vsem svetu.

Grožnjo svetovnemu javnemu zdravju razglasijo, če se pojavi nenavaden incident, ki predstavlja grožnjo javnemu zdravju drugih držav, tako da se bolezen širi preko meja in ki bi potencialno potreboval mednarodno usklajen odziv.

V okviru razglasitve okrepijo ukrepe za preprečitev globalnega širjenja. Države so dolžne poročati o razvoju razmer in se na pojave primerno odzvati. Razglasitev velja za določen čas, pri čemer na vsakih nekaj mesecev preverjajo stopnjo grožnje, poroča STA.

Strokovnjaki so se na prvem zasedanju sestali pretekli teden, ko so odločili, da virus ne predstavlja grožnje svetovnemu javnemu zdravju. Medtem se je virus razširil tudi v Evropo, vsakodnevno pa poročajo tudi o povečanju števila okuženih.

To število po vsem svetu znaša že več kot 8100, kar je več okužb kot z virusom sars pred 17 leti. Velika večina okuženih je na Kitajskem, kjer se je virus 2019-nCoV tudi pojavil in doslej zahteval tudi vseh 170 smrtnih žrtev.

Komentarji (2)

Danvid (ni preverjeno)

Naj bo nekaj jasno" ta virus ni iz naravnega okolja saj je izjemno trpežen." in obstojen. Če imate otroke- družino" ne potujte.,in se izogibajte množici v trgovinah,..... Itd. Zadeva je resna" in smrtno nevarna verjemite. Vrag je vzel šalo.

Dravski gusar (ni preverjeno)

Hujskač! Smrtno je nevaren za tiste, ki so že tako in tako v smrtni nevarnosti.

In reply to by Danvid (ni preverjeno)

Starejše novice