Foto: Facebook profil Anite Šumer.
Anita Šumer, samoukinja peke kruha na starodavni način, je na Kitajskem prejela nagrado za najboljšo knjigo.

Tisti, ki dnevno brskate po Instagramu, ste zagotovo že videli čudovito izrezljane kruhke in pogače Anite Šumer, ki objavlja pod imenom Sourdough Mania.

Na družbenem omrežju ji sledi že več kot 70 tisoč sledilcev, njene okusne umetnine pa so opazili tudi tuji mediji. O njej sta nedolgo nazaj pisala tako Daily Mail kot tudi britanska izdaja Business Insiderja, pred kratkim pa je na Kitajskem prejela nagrado za najboljšo knjigo.

Šumerjeva je avtorica izjemne uspešnice Drožomanija, mojstrica peke z drožmi ali kislim testom. V začetku je julija na Kitajskem prejela nagrado za najboljšo knjigo na svetu.

Na Kitajskem, natančneje v Macau, je od 3. do 7. julija potekal knjižni sejem z izborom ‘Gourmand World Cookbooks Awards’. Knjiga Slovenjgračanke Anite Šumer, Drožomanija, je bila izbrana za najboljšo knjigo na svetu v kar dveh kategorijah: Zbiranje dobrodelnih sredstev in v kategoriji Kruh, poročajo Koroške novice.

Šumerjeva je na svojem Facebook s sledilci delila ganljivo sporočilo s tekmovanja:

1. dan slavnostne podelitve priznanj najboljšim kulinaričnim knjigam Gourmand World Cookbook Awards je za nami. Nagrada za zbiranje dobrodelnih sredstev (Evropa) me je kar močno presenetila, kljub temu da je bila knjiga nominirana tudi v tej kategoriji, sem počaščena ter ponosna do neba. Iskrena hvala vsem, ki vas je že in vas še bo zagrabila drožomanija. Vesela pa sem tudi zaradi tega, da lahko s knjigo pomagamo Lizi in smo dobri kot drožasti kruh.

ps. Glavna kategorija Kruh pa je na sporedu šele jutri. Držite droži. Sašo, Rudl in jaz vam pošiljamo lepe drožaste pozdrave iz Macaa.

Gre za prvo in najobsežnejšo slovensko knjigo o peki kruha in peciva z drožmi, ki je že prodrla tudi na svetovne trge, hkrati pa je izšel že njen tretji ponatis. Knjiga na 304 straneh razkriva skrivnostni svet droži, s katerimi lahko pripravimo kruh pa tudi številne druge sladke in slane jedi, še poročajo Koroške novice.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice