Slika je simbolična.
Resnične misice se bojda ne počutijo ogrožene.

Konec maja bo potekalo prvo tekmovanje za Miss AI, kjer bodo ocenjevali lepoto, tehnično dovršenost in vpliv na družbenih medijih. 

Kljub temu pa strokovnjaki opozarjajo na morebitne negativne posledice, piše N1.

Umetna inteligenca hitro prodira v naša življenja, s čedalje več vplivneži, ki obstajajo le na spletu, a imajo več milijonov človeških vplivnežev.

Tekmovalke ustvarjene z umetno inteligenco

Platforma Fanvue tako organizira tekmovanje za Miss AI, ki bo potekalo na platformi WAICAs. Prijave še potekajo, finalistke bodo razglašeni 10. maja, zmagovalka pa bo prejela denarno nagrado in promocijo na Fanvue, piše N1.

Tekmovalke morajo biti v celoti ustvarjene z umetno inteligenco, prepovedani pa so posnetki resničnih ljudi z digitalno spremenjenimi obrazi.

Žirija, ki bo izbirala zmagovalko, bo mešana, sestavljena iz umetne inteligence in resničnih ljudi, vključno s strokovnjaki in znanimi osebnostmi. Ocenjevali pa bodo lepoto, tehnično dovršenost in vpliv na družbenih medijih. 

Porajajo se dvomi

Kljub temu pa se nekateri bojijo, da bi lahko tovrstna tekmovanja utrdila nerealne lepotne standarde, kar bi lahko negativno vplivalo na samopodobo deklet. 

Kljub temu pa nekateri menijo, da resnične misice niso ogrožene zaradi konkurence z lepoticami umetne inteligence, saj ne morejo premagati naravne lepote in življenjskega duha, še poroča N1.

Starejše novice