Slika je simbolična.
Omikron so potrdili pri pacientu, ki je bil v stiku z okuženo osebo iz Južne Afrike.

Novo odkrita različica koronavirusa, ki jo Svetovna zdravstvena organizacija imenuje omikron, je uradno registrirana na Hrvaškem.

To informacijo, ki jo je v petek prvi objavil Jutarnji list, so v soboto potrdili na Institutu Ruđerja Boškovića.

Okužena oseba sama izrazila sum

Jutarnji list poroča, da je oseba, ki je opravila test, zaradi stika z osebo iz Južnoafriške republike izrazila sum na možnost okužbe z novo različico omikrona koronavirusa.

Z njenim soglasjem je bil vzorec poslan v nadaljnjo obdelavo v Laboratorij za napredno genomiko Instituta Ruđerja Boškovića pod vodstvom Oliverja Vugreka.

Analiza je pokazala prisotnost mutacij, značilnih za novo varianto omikrona SARS-CoV-2.

Okuženih še več?

Epidemiologinja Goranka Petrović je medtem za hrvaško radiotelevizijo povedala, da so zjutraj prejeli vzorce še dveh bolnikov, za katere prav tako sumijo, da sta okuženi z omikronom z različico koronavirusa. Analiza bo zagotove rezultate pokazala jutri.

Poudarila je, da gre za hrvaške državljane, ki niso bili v Južni Afriki, ampak so se najbrž okužili na srečanju, kjer so bili tudi tuji gostje.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Hermetično zapret državne meje ... hermetično zapret vse bogoslužne objekte ... aja, to pa ne, ko boga boječi hrvatje iz vlade in javnega življenja hitijo domov po koline ... je li tako Zagorci? In kje bomo najbolj znova najebali? V Mariboru!, saj je Zagorcev in njihovih potomcev več, kot v katoliškem Zagrebu ...

Snezic (nepreverjen)

Je že pri nas. Jutri bodo poročali.

Starejše novice