Prometni kaos še vedno vlada hrvaškim cestam. Težave z zastoji so imeli tudi v sosednji Avstriji, kjer so bile kolone dolge 60 kilometrov, in v Italiji.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so čakalne dobe še vedno na Gruškovju, Metliki, Starodu, Dragonji, Sečovljah. Osebna vozila pri vstopu čakajo pol ure, pri izstopu iz države pa eno uro.

Kaos na hrvaških cestah

Medtem pa Hrvatski autoklub potnike opozarja, da je ta konec tedna šele prvi od treh prometno najbolj obremenjenih. Promet je danes bolj obremenjen v smeri morja, v nedeljo pa opozarjajo, da se lahko situacija ponovi v nasprotni smeri. Hrvatski autoklub tako voznikom svetuje, naj se na pot odpravijo le, če je to res potrebno.

Zaradi visokih temperatur še priporočajo zadostno količino tekočine v vozilu, na daljši poti se redno ustavljajte za počitek, imejte ustrezno nastavljeno klimatsko napravo v avtu, pred odhodom na pot pa se pozanimajte o razmerah na cestah.

Stanje na hrvaških cestah lahko preverite tudi na tej povezavi

A kot da gneča na cestah še ni dovolj. Hrvaški mediji poročajo, da je kaos tudi v splitski luki - na trajekte čaka kar 35.000 ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice