Slika je simbolična.
Bencin in dizel na Hrvaškem od torka dražja za pet centov.

Bencin in dizel se bosta na Hrvaškem s torkom podražila za pet centov, je danes sklenila vlada, ki je znižala trošarine.

Liter bencina bo v prihodnjih 14 dneh stal 1,51 evra, liter dizelskega goriva pa 1,41 evra, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Vlada znižala trošarine

Cena tako imenovanega modrega dizla, ki ga uporabljajo v kmetijstvu, se bo zvišala za štiri cente na 87 centov za liter.

Če ne bi bilo vladnih ukrepov in bi trgovci maloprodajne cene lahko oblikovali prosto, bi cena bencina na Hrvaškem od torka po navedbah vlade znašala 1,64 evra za liter, dizla 1,58 evra, modrega dizla pa 0,96 evra za liter.

Vlada je ob tem za prihodnje 14-dnevno obdobje znižala trošarine. Trošarino na bencin je znižala za 56,31 evra na 456 evrov za tisoč litrov, trošarino na dizel pa za 23,13 evra na 383 evrov za tisoč litrov.

Dizel kljub podražitvi na Hrvaškem cenejši

Tudi v Sloveniji bosta bencin in dizel od jutri naprej dražja.

Za liter 95-oktanskega bencina boste morali odšteti 1,511 evra, kar je kot na Hrvaškem, za liter dizla pa boste morali odšteti 1,558 evra, kar je za 0,148 evra več kot na Hrvaškem.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
orožnik (ni preverjeno)

Bedaki levičarski, Golobovi, kaj mene briga cena bencina na Hrvaškem, pišete, zmeraj bolj všečno o katastrofalni politiki "svobode", sprejemajo neke zakone v škodo državljanov, z zamikom, na leto 2026, brezplačna hrana za otroke v šolah, dolgotrajna oskrba, ki bo udarila vse sloje po žepih. Nič pa ne napišete o številu migrantov, policijska poročila pravijo, da jih je bilo ta vikend preko 850, katastrofa, se zavedate volivci Goloba, da ste k temu pripomogli in da gre denar za njihovo oskrbo iz vaših žepov, zato ni višjih pokojnin, adhoc sprejeti davki, pa dobro, glavna tema so trenutno nutrije Golobove ljubice......morda pa ni več 400.000 plesalcev, vsaj ankete kažejo tako, tudi tiste Golobove....

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

mi pametni izobraženi in lepi smo volili goloba

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

delavec (ni preverjeno)

mi pošteni pa Janšo

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Starejše novice