Slika je simbolična.
V povezavi s covidom-19 je decembra lani umrlo skoraj 10.000 ljudi, so prejšnji teden sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije.

Ob tem so v Svetovni zdravstveni organizaciji posvarili, da novi koronavirus ostaja grožnja, čeprav nanj nismo več zelo pozorni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Svetovna zdravstvena organizacija je opazila porast števila okužb v prejšnjem mesecu, kar je predvsem posledica druženj med prazniki.

»Čeprav covid-19 ni več svetovni zdravstveni problem, virus še vedno kroži, se spreminja in ubija,« je dejal generalni direktor organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Decembra so zabeležili še 42 odstotkov več hospitalizacij zaradi covida-19 in 62-odstoten porast sprejemov na intenzivne oddelke v primerjavi z novembrom. So pa pri organizaciji opozorili, da podatki temeljijo le na informacijah iz manj kot 50 držav, pretežno evropskih in ameriških.

Kljub temu so prepričani, da poraste beležijo tudi v drugih državah, ki ne zbirajo podatkov. Zato so pozvali k preventivnim ukrepom za zaščito pred okužbo.

Tedros je bo tem še pozval vlade, naj spremljajo pojavnost virusa in zagotavljajo testiranja, zdravljenje in cepiva.

Komentarji (3)

Mrazi (ni preverjeno)

140 umrlih v celjski bolnišnici. Ampak važno je, da se pleše. Covid je tabu tema v svobodi

Düplek (ni preverjeno)

Hahaha. Ovceeee, cepite seee. Hahahaha

mislim (ni preverjeno)

malo se jim je dohodek zmanjšal, zato spet lažejo ... dajte se no cepit, da bo mafijja služila

Starejše novice