Turizem je za Tajsko ena najpomembnejših ekonomskih panog, a ta zaradi covid-19 ukrepov, ki narekujejo 14-dnevno karanteno ob vstopu v državo, nikakor ne zaživi. Da bi turiste kljub temu privabili, so se odločili, da jih pošljejo kar na jahte.

Tuji turisti morajo po prihodu na Tajsko še vedno v obvezno dvotedensko karanteno, ki pa jo lahko preživijo povsem uživaško – na krovu jahte, jadrnice in drugih plovil, na katerih je mogoče bivati.

»Žal« bi obtičali na otoku Phuket

To možnost od prejšnjega tedna ponujajo na priljubljenem otoku Phuket. 

Svoj čas so na otoku Phuket našteli do 50.000 obiskovalcev dnevno. Zdaj jih otok obišče le par sto.

Turisti, ki morajo ob prihodu na Tajsko predložiti negativen test na koronavirus, se lahko nato za dva tedna nastanijo na jahti in tam začnejo uživati v karantenskem dopustu.

BBC poroča, da morajo v tem obdobju turisti ves čas nositi pametno zapestnico, ki beleži njihovo telesno temperaturo in krvni tlak pa tudi njihovo lokacijo – ta funkcija deluje do deset kilometrov oddaljenosti od obale.

Sto ladij bo rešilo turizem

V »karantenskem pomorskem turizmu« sodeluje sto ladij.

Kot poroča BBC, tajska vlada upa, da ne samo, da bo nova pobuda oživila turizem, ampak tudi prinesla 58 milijonov dolarjev dobička za jahtni turizem.

Aprila ali najpozneje maja nameravajo tovrstne karantenske možnosti še razširiti. Tajski minister za turizem je napovedal, da bodo takrat za turistično preživljanje obvezne karantene odprli vrsto hotelskih letovišč na priljubljenih turističnih destinacijah, ob Phuketu še na območjih mest Krabi in Chiang Mai.

Poleg tega oblasti razmišljajo tudi, da bi za obiskovalce, ki imajo potrdilo o cepljenju, karanteno skrajšali s 14 dni na en teden.

Tajska priljubljena destinacija med Slovenci

Za vse popotnike, ki so jih ob tej novički zasrbeli podplati, smo preverili, koliko bi nas stalo potovanje na Tajsko v mesecu maju:

  • Za povratno letalsko vozovnico Ljubljana – Bangkok bi od 1. do 30. maja odšteli 427 evrov.
  • Tajska je v primerjavi z našimi standardi izredno cenovno ugodna. Ker bi od 1. do 14. maja karanteno preživeli na jahti, bi za preostalih 16 dni tako lahko našli solidni »futon« – japonsko ležišče – že za en evro na noč.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice