Težava, ki nam je vsem še predobro znana, odslej prihranjena vsaj uporabnikom telefonov Apple.

Vsi vemo, kakšna muka je lahko že pisanje kratkih elektronskih sporočil ali sms-ov, kaj šele daljših besedil na zaslonih pametnih telefonov. Čeprav ti s tehnološkim napredkom postajajo vse večji, zaradi razmeroma majhnih razmakov med tipkami še vedno pogosto prihaja do napak. In popravki so takrat velik vir frustracij.

Ko se skušamo v besedilu vrniti k problematičnemu zapisu in drsnik pomakniti do želene besede, se pošteno namučimo ter večkrat zgrešimo pravo mesto. Tako včasih kar zamahnemo z roko in se raje sprijaznimo z napako, kakor da bi še naprej izgubljali živce.

Vsaj uporabnikom iOS je ta muka zdaj prihranjena. Pri Applu so namreč v svoje telefone vgradili funkcijo, ki popravke precej olajša.

Lažje pomikanje po besedilu

S funkcijo, ki omogoča natančnejše gibanje med posameznimi besedami inčrkami, lahko zdaj preprosto pritisnemo na preslednico in zadržimo pritisk, dokler se ta ne spremeni v posebno polje, ki omogoča preprosto gibanje po besedilu. 

Premikamo se pravzaprav podobno kot z miško v  kakšnem urejevalniku besedila na prenosnem ali osebnem računalniku. Za lažjo predstavo:

Vir: YouTube (Robert Videobob Moseley)

Še lažje je sicer za uporabnike telefonov s podporo za 3D Touch, kjer omenjeno funkcijo lahko aktiviramo z daljšim pritiskom na kateremkoli delu virtualne tipkovnice.

Starejše novice