V pristanišču na mehiškem otoku Cozumel so zaradi suma okužb s koronavirusom zadržali križarko s 6000 potniki. Na ladji so tudi Slovenci.

Na ladji za križarjenje MSC Meraviglia zdravstveni delavci izvajajo teste, s katerimi preverjajo morebitno prisotnost virusa med potniki. Po poročanju STA so se odločili za testiranje, saj naj bi eden od članov posadke zbolel s simptomi podobnimi gripi. 

Pristanek ladje so pred tem zavrnili že na Jamajki in Kajmanskih otokih, kasneje so dovolili zasidranje ladje na otoku Conzumel na vzhodu Mehike, poroča STA. Potniki ladje so pridržani v karanteni, dokler ne bodo testiranja potrdila, da na ladji ni okuženih s koronavirusom.

Med potniki večje število Slovencev

Po informacijah, ki smo jih prejeli od Mariborčana, enega od slovenskih potnikov na ladji, naj bi bilo Slovencev na križarki okoli sto, saj je šlo za organizirano skupinsko križarjenje. Med potniki sta tako vsaj dve štiričlanski družini iz Maribora in Ptuja.

Čuti se napetost zaradi zadržanja, vendar večje zaskrbljenosti ni

Kot je povedal naš sogovornik, želijo nekateri potniki zapustiti ladjo in protestirajo na recepciji, zato se na v ozračju čuti nekaj napetosti. Številnim, se namreč ne zdi pošteno, da ne smejo zapustiti ladje zaradi enega bolnika, ki kaže simptome gripe: »Želimo si, da se v nedeljo izkrcamo v Miamiju.« 

Mariborčan je v pogovoru za Mariborinfo poudaril, da so na ladji dobro preskrbljeni in da ni čutiti strahu: »Prikrajšani smo za prečudovite otoke, Jamajke, Kajmanskih otokov in Mehike ... Drugače je vse okej.« Kot je dejal, sami ne verjamejo, da je eden od članov posadke okužen s koronavirusom.

Dodal je, da jih o testiranju potnikov ni obvestil še nihče. Zaenkrat vedo samo, da ne smejo zapustiti ladje, dokler ne dobijo dovoljenja oblasti. 

Zaradi suma na koronavirus ob čudovita doživetja

Mariborski potnik sporoča, da se na ladji počutijo dobro. Prikrajšani so za potovanje na čudovite otoke Jamajke, Karibov in Mehike, vendar jim tudi to ni odvzelo dobre volje in ostajajo pozitivni: »Mi smo pozitivni.« 

Fotografija iz ladje MSC Meraviglia, ki jo je uredništvu Mariborinfo poslal Mariborčan, eden izmed slovenskih potnikov na ladji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice