V Italiji poročajo že o šesti smrtni žrtvi zaradi koronavirusa, število okuženih pa je medtem preseglo 180.

Novi koronavirus je v Italiji danes zahteval peto smrtno žrtev, poročajo tuje tiskovne agencije. Gre za 88-letnega moškega iz dežele Lombardija, poročajo italijanski mediji. V Italiji so medtem zabeležili že 219 okuženih, od tega večino v deželi Lombardija, za njo je po številu okužb dežela Benečija. O primerih pa poročajo še iz dežel Emilija - Romanj, Pimenot in Lacij.

V več deželah so v veljavi izredni ukrepi za zajezitev koronavirusa, med drugim tudi v Furlaniji - Julijski krajini ob meji s Slovenijo, kjer okužb še niso zabeležili.

Zaprti so vrtci, osnovne in srednje šole ter muzeji in kulturne ustanove, kulturne, športne in verske prireditve pa so odpovedane, poroča STA.

Okuženi v karanteno blizu Slovenije

V severni Italiji pa so zaradi novega koronavirusa zaprt številni spomeniki in kulturne ustanove, odpovedane so tudi številne karnevalske prireditve, med drugim tudi v Benetkah.

Po poročanju italijanske radiotelevizije Rai bodo v FJK morebitne okužene z novim koronavirusom namestili v vojašnico pri Lazaretu blizu meje s Slovenijo in ter na gradu v Tricesimu blizu Vidma.

V tej italijanski deželi nadzirajo stanje 20 ljudi, pri katerih so sumili na okužbo. Vsi dosedanji testi so bili negativni. Nad tovrstno odločitvijo se je kritično odzval bivši minister in poslanec SAB Marko Bandelli.

Kako so pripravljeni v Novi Gorici?

So pa zaradi širjenja okužb s koronavirusom v sosednji Italiji v Novi Gorici danes na pobudo župana Klemna Miklaviča napovedali sestanek s predstavniki zdravstvenega doma Nova Gorica, bolnišnice, območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje in mestne občine, da bi pregledali pripravljenost na Goriškem. Srečanju bo sledila tiskovna konferenca, kjer bodo predstavili ugotovitve javnosti.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuga je tu (nepreverjen)

Ni razloga za preplah, hirurske maske ni nobene vec za dobiti v mariboru, jutri pa ne bo ne testenin, ne riza.

Starejše novice