V času karantene med pandemijo covida-19 je večina otrok v Angliji nazadovala pri učenju, nekaterim pa so se znatno poslabšale socialne veščine, v poročilu opozarja britanski urad za standarde v izobraževanje, storitve za otroke in veščine.

Britanski urad za standarde v izobraževanje, storitve za otroke in veščine je preučeval vpliv pandemije na otroke. Jeseni so strokovnjaki obiskali 900 šol in otroških vrtcev in ugotovili, da je pandemija na otroke vplivala zelo različno. Kot je pojasnila glavna inšpektorica Amanda Spielman, bi lahko otroke v grobem razdelili v tri skupine.

Najhuje prizadeta skupina mlajših otrok močno občuti posledice tega, da niso bili v šoli oziroma predšolskem varstvu. Ti otroci so nazadovali pri poznavanju številk in besedišču, nekateri, ki so že uporabljali kahlico, so znova v plenicah, mnogi pa ne znajo več uporabljati noža in vilic.

Večina otrok je zaradi zaprtja šol nazadovala pri učenju, a v različnem obsegu. Starejši otroci so denimo izgubili vztrajnost pri branju.

Za nekatere otroke pa je bila karantena pozitivna izkušnja. Tem otrokom iz družin, ki jih podpirajo, a ne nujno premožnih, je koristil občutek večje povezanosti s starši ter več kakovostnega časa z družino.

Britanski urad za standarde v izobraževanje, storitve za otroke in veščine še opozarja, da je pri starejših otrocih, ki so se vrnili v šole, opaziti pomanjkanje koncentracije.

Poročilo omenja tudi zmanjšano fizično sposobnost pri otrocih, medtem ko nekateri učenci kažejo znake duševne stiske, kot so motnje v hranjenju in samopoškodovanje. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bučkoe (nepreverjen)

Ali doma ne uporabljajo jedilnega pribora. Ali tudi starši nosijo s prsti hrano v usta? Kretensko!!!

Starejše novice