V Avstriji je z včerajšnjim dnem na delovnem mestu obvezen pogoj PCT. Delodajalec mora sedaj preverjati, ali je zaposleni cepljen proti covidu-19, prebolel oziroma ima negativen test na novi koronavirus.

Prihodnjih 14 dni bo veljalo še prehodno obdobje, ko bodo lahko zaposleni, ki nimajo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT, nosili zaščitno masko tipa ffp2.

Nadzor bodo opravljali predstavniki zdravstvenih organov, vendar bo moral izpolnjevanje pogojev preverjati tudi delodajalec, poroča časnik Kronen Zeitung na svoji spletni strani.

V Avstriji bodo 15. novembra še dodatno zaostrili ukrepe. Po besedah ministra za zdravje Wolfganga Mücksteina od takrat ne bodo več veljali hitri testi, ampak bodo morali necepljeni predložiti negativni izvid PCR testa.

Pri kršenju pravil grozi zaposlenim kazen v višini do 500 evrov, delodajalcem pa kazen v višini do 3600 evrov.

V Avstriji beležijo porast števila okužb. V zadnjem dnevu so potrdili še 4523 novih okužb z novim koronavirusom, kar je precejšen porast s prejšnjim tednom, ko so v ponedeljek poročali o 2850 okužbah. V bolnišnicah se zdravi 1458 bolnikov, kar je 14 več kot dan prej. Intenzivno nego potrebuje 292 covidnih bolnikov.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Kaj jih ne bo kap? Groza, kako neustavno. Naši trapasti anticepilci bi že cel dan hodili in protestirali kako grozno jih država tlači. No, vsi ti anticepilci bodo brez protesta šli na test in pokazali potrdilo tako, ko bodo stopili čez mejo. Pa jih razumi, če lahko.

pohorskisvizec
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pravilno Avstrija.,,,

gost512412 (nepreverjen)

pravilno? okužbe bodo šle gor tako ali drugače, ker je takšno obdobje... ukrepi pa kazni tega ne bodo preprečili... če pa to verjameš si pa naiven...
naši pa jih bodo seveda spet kopirali...

In reply to by pohorskisvizec

Milanka1234 (nepreverjen)

Obvezno cepljenje za vse polnoletne in naj pustijo države že normalno odprte za vse. Toliko škode kot so naredili sedaj v dveh letih v gospodarstvu, ne bomo mogli popraviti še leta...

viola (nepreverjen)

Za tebe ni rešitve. To cepivo z katerim si se cepila je raztopilo še tvoje zadnje možgančke. Tudi vredu na zemlji je naravna selekcija.

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

Hugolina (nepreverjen)

Pozabljate na pomemben podatek in sicer, da so v Avstriji VSI testi ZASTONJ. Že sedaj lahko greš na PCR test brezplačno.

Starejše novice