Vir: Facebook Vatrogasci Podgora
V soboto popoldne je med Makarsko in Tučepi na težko dostopnem terenu izbruhnil požar. Gasilci so ognjene zublje uspešno ukrotili, veliko navdušenja pa je požel pilot gasilskega letala, ki je z spektakularnim manevrom odvrgel vodo na goreče pobočje.

V soboto popoldne je med Makarsko in Tučepi izbruhnil požar, ki je bil povrh vsega še na težko dostopnem terenu. Požar je izbruhnil ob 17.40 v Kraljevem gaju pri Tučepih, vse razpoložljive sile iz Makarske riviere pa so bile takoj napotene na teren. 

Pri gašenju požara so sodelovali gasilska enota celotne Makarske riviere, vključno z območjem Omiša, pa tudi dve gasilski letali oziroma kanaderja.

Poveljnik makarskih gasilcev Mario Čović je za Makarski Danas v nedeljo potrdil, da je bil požar lokaliziran, nato pa so začeli sanacijo, tako da je bil požar do noči popolnoma pod nadzorom.

Med gasilci je največ pozornosti ukradel pilot, čigar spektakularno vožnjo so ujele kamere. V videoposnetku, ki je bil objavljen na Facebook strani 'Dnevna doza Makarskih izgredov', je pilot uspešno odvrgel vodo s polno hitrostjo po gorečem pobočju.

Iz posnetka je razvidno, da se je pilot bližal pobočju, začel z ostrim zavojem, poletel precej blizu hriba in odvrgel nekaj ton vode v središče požara.

Številni so bili v navdušeni nad to noro vožnjo. »Kakšen norec. Ta tip ni normalen. Kapo dol! « je dejal gasilec, ki je stal na vrhu hriba in pomagal usmerjati letala na prave točke. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice