Policisti Policijske uprave Maribor so bili v noči na 3. oktober, obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja ugrabitve. Kaj so ugotovili?

Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor, je danes na Policijski upravi Maribor podal nekoliko več informacij glede kriminalistične preiskave, ki poteka zaradi 26-letnega ugrabitelja.

Osumljenca so mariborski kriminalisti 4. oktobra privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru. Sodnica ga je v petek sodno pridržala, v soboto po zaslišanju pa poslala v pripor.

26-letnega storilca, državljana Republike Hrvaške, ki pa ima že od meseca maja urejeno začasno prebivališče v Mariboru, je prijavila 22-letna oškodovanka, ki je kriminaliste obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja ugrabitve.

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v okolici Maribora ugrabil mlajšo žensko, ko jo je z uporabo sile in grožnje prisilil, da ga je s svojim osebnim avtomobilom odpeljala na drugo lokacijo. Tam ji je protipravno odvzel nekaj denarnico in mobitel, nato pa jo je on, z njenim vozilom odpeljal nazaj na kraj ugrabitve. Na tem mestu jo je izpustil iz vozila in ji protipravno odvzel osebni avtomobil.

Oškodovanki naj bi tudi razkril, kje bo pustil njeno vozilo, a le v kolikor ne bo obvestila policije. 

Tudi kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost

Šadl pa je pojasnil, da gre tudi za kaznivo dejanje iz poglavja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, vendar ne za posilstvo, kot so pisali nekateri mediji. Za katero kaznivo dejanje gre, kriminalisti ne želijo razkriti zaradi zaščite žrtve. 

Zaenkrat je videti, da so žrtve izbrane naključno, če so bile pred tem opazovane s strani storilca, pa kriminalisti ne morejo potrditi. 

Očitajo mu tudi rop in ugrabitev

Isti osumljenec je osumljen tudi ropa, ki se je zgodil 30. septembra, v poznih večernih urah, v Miklavžu. Osumljenec je prehitel 36-letno voznico, jo z avtomobilom zablokiral in z uporabo orožja, pištole, zahteval od nje denar. Ko je ugotovil, da je denarnica prazna, jo je odvrgel v kanal.

Šadl je razkril tudi, da se osumljenca sumi še ugrabitve 37-letnega moškega, ki so mu - s pomočjo dveh, policiji že znanih storilcih, državljanih Republike Slovenije - zadali lažje telesne poškodbe. Preiskava opisanih kaznivih dejanj še ni zaključena, zato bo po končanem predkazenskem postopku zoper vse tri sostorilce podana kazenska ovadba.

Med policijskim pridržanjem so pri osumljencu opravili hišno preiskavo, pri kateri je bilo zaseženih več dokaznih predmetov, ki potrjujejo njegovo udeležbo v opisanih kaznivih dejanjih.

Kaj več kriminalisti še ne morejo razkriti zaradi intenzivne kriminalistične preiskave. Želijo pa obvestiti vse oškodovance in tiste, ki zaradi morebitnih groženj kaznivih dejanj niso prijavili, da se oglasijo na policiji. Prosijo tudi vse, ki bi karkoli vedeli o dejanjih, naj to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Osumljencu za ugrabitev grozi zaporna kazen od šestih mesecev do petih let,  za kaznivo dejanje ropa od enega do desetih let, za lahko telesno poškodbo kazen do enega leta, medtem ko za kaznivo dejanje zoper spolne nedotakljivosti ni moč definirati, saj ne gre za jasno razkrito dejanje. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

.....medtem ko za kaznivo dejanje zoper spolne nedotakljivosti ni moč definirati, saj ne gre za jasno razkrito dejanje. Dogajanje ob pričevanju žrtev spolnih dejanjih je posebna poslastica za preiskovalce in sodnike .

Veronika Jeseniška (nepreverjen)

take so vcasih streljali

Navijac (nepreverjen)

Povratnik...zapret do konca

Starejše novice