Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Marboru je Andreja Šiška po današnjem peturnem zaslišanju izpustil iz sodnega pridržanja.

Vodja Štajerske varde Andrej Šiško, ki je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, je tako po četrtkovih hišnih preiskavah znova na prostosti. Z mariborskega okrožnega sodišča so sporočili, da tožilstvo ni v zadostni meri utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja.

Tožilstvo ni v zadostni meri utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja

»Po oceni dežurnega preiskovalnega sodnika tožilstvo ni v zadostni meri, s predloženimi dokazi, utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja. Zato po oceni dežurnega preiskovalnega sodnika ni bilo podlage za odreditev pripora. Pripor zoper privedenega je namreč mogoče odrediti le ob utemeljenem sumu, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki je očitano privedenemu, in če teža, način storitve ali okoliščine, v katerih je bilo kaznivo dejanje storjeno, in njene osebne lastnosti, prejšnje življenje, okolje in razmere, v katerih živi, ali kakšne druge posebne okoliščine, kažejo na nevarnost, da bo oseba ponovila kaznivo dejanje, dokončala poskušeno kaznivo dejanje ali storila kaznivo dejanje, s katerim grozi,« so pred nekaj trenutki sporočili z mariborskega okrožnega sodišča.

O priporu bo odločal zunajobravnavni senat

»O nesoglasju (nestrinjanju) med dežurnim preiskovalnim sodnikom in predlogom pristojnega tožilstva za odreditev pripora pa bo odločil zunajobravnavni senat tega sodišča,« so še zapisali.

Tako je Andrej Šiško po četrtkovi hišni preiskavi, policijskem pridržanju in nato še sodnem pridržanju znova na prostosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice