Foto: Mimi Inhof
Na sredinih protestnih shodih v prestolnici je policija pridržala pet oseb.

Policija je v današnjem sporočilu za javnost ponovno poudarila, da je šlo za neprijavljen shod. 

Policisti so v okviru varovanja do sedaj zaznali dve kršitvi zakona o javnih zbiranjih, saj je bil shod neprijavljen, zbiranje obvestil glede kršitve še poteka.

Zoper 52 oseb policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev zakona o javnem zbiranju in zakona o javnem redu in miru, ter zoper dve osebi zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Pridržali pet oseb

Štiri osebe so bile pridržane za čas trajanja shoda skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije, ena oseba pa skladno z zakonom o prekrških. Eni osebi je bil zasežen nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno prinašati na shod.

Napad na uradno osebo

»Obravnavamo dve kaznivi dejanji napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, pri čemer sta bila dva policista lažje poškodovana,« so zapisali ljubljanski policisti.

V enem primeru gre za poškodovanje službenega vozila in v dveh za poškodovanje stekel na objektih.

Policistov dovolj, da so vzpostavili red

Policijska uprava Ljubljana je pri včerajšnjem varovanju sodelovala z različnimi policijskimi enotami tako z območja Ljubljane kot vseh ostalih policijskih uprav, posebno enoto policije, konjenico, policisti vodniki službenih psov in letalsko policijsko enoto. 

Število policistov, ki so aktivno sodelovali pri varovanju se je sprotno prilagajalo glede na varnostno situacijo na terenu. Policistov je bilo tako dovolj, da so vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta huje kršen, so v sporočilu za javnost danes še zapisali policisti. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fašistan (nepreverjen)

In koliko so jih pridrzali zarad umora mlade Katje ?

Neviden (nepreverjen)

Če bi brali kaj drugega bi izvedeli,da cepivo povzroča nekakšne bodičaste obloge v žilah,ko jih je dovolj sledijo strdki ki pa peljejo veste kam.Kako nastanejo obloge še zdravniki ne vedo 'uradno in ne izmišljeno'kot je tudi znani da cepivo nima stop zavore'po domače povedano.Slej kot prej se bo cepljencem počasi dogajalo'in verjetno tudi vsak pozna koga ,ki je bil cepljen in ni več to kar je bil 'pri zdravju seveda,še vrhunski športniki imajo posledice'samo brati je treba pa boste najdli'ti nisi izmišljeni.

Starejše novice