22-letnik, ki je v noči iz sobote na nedeljo v mariborskem mestnem parku posebej hudo poškodoval 20-letno dekle, je bil ob 22. uri priveden pred preiskovalnega sodnika.

Policijska uprava Maribor je javnost obvestila, da je bil utemeljeno osumljeni 22-letni storilec kaznivega dejanja poskusa umora ob 22. uri s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Slednji je zoper njega odredil sodno pridržanje, saj so obstajali priporni razlogi - ponovitvena nevarnost.

Grozljivka v mariborskem parku

Napad na 20-letno dekle, ki jo je v noči na nedeljo s kuhinjsko sekiro in nožem močno iznakazil 22-letnik, še naprej pretresa Maribor in širše okolje. Kot je razkril Večer, ji je napadalec odrezal palec in jo poškodoval do neprepoznavnosti.

Porezal naj bi jo tudi po ušesu, jo večkrat zabodel v predel trebuha in ji iznakazil obraz. Obležala je v mlaki krvi.

Storilec se je na zločin dobro pripravil, je še razkril Večer, saj je na srečanje z žrtvijo prišel oborožen s kuhinjsko sekiro in nožem, pred napadom pa si je nadel tudi rokavice.

Zločin se je zgodil nedaleč od sedeža Policijske uprave Maribor, policisti so posebej hudo poškodovano 20-letnico našli med rednim delom in ji nudili prvo pomoč. 

Policisti so storilca prijeli, ko se je na kraj zločina vrnil po nahrbtnik

Napadel jo je zaradi ljubosumja

Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je sinoči razkril, da je 22-letni moški želel 20-letnico v Mestnem parku umoriti, kar mu ni uspelo, ker sta se med njegovim napadom na oškodovanko na kraj zločina pripeljala policista.

Isti čas sta zaradi vpitja 20-letnice v neposredno bližino kraja zločina prišla tudi mlajši moški in ženska, ki sta policista opozorila na dogajanje. Policista sta v neposredni bližini Akvarija - terarija Maribor na tleh opazila poškodovano žensko.

Takoj sta zaprosila za reševalno vozilo in 20-letnico skušala ohranjati pri zavesti. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnika, mu odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. 

Napadeno dekle so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je po kirurškem posegu še vedno v smrtni nevarnosti.

Po do sedaj zbranih informacijah policistov sta se osumljenec in žrtev poznala, vendar nista bila par. Pri ugotavljanju motiva so policisti ugotovili, da je osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja.

Preiskujejo pa, ali je bilo srečanje dogovorjeno ali pa jo je 22-letnik pričakal v zasedi.

Pred tem 22-letnik izvedel vlom

Je pa Meglič tudi potrdil, da je za 22-letnika tudi utemeljen sum storitve kaznivega dejanja s področja premoženjske kriminalitete na območju Policijske postaje Šentilj, in sicer pred že omenjenim kaznivim dejanjem.

Natančneje gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in dejanje velike tatvine, natančneje vloma, pri čemer gre za vlom v nepremičnino mame napadenega dekleta

V tem primeru pa policisti še zbirajo obvestila, pri čemer pa Meglič poudarja, da moškega policisti pred tem še niso obravnavali zaradi nasilja.

Za kaznivo dejanje umora je po določilih predpisana kazen najmanj 15 let zapora, pri čemer pa se lahko storilec podobno kaznuje tudi za poskus umora.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Muslimanci so … (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=rS_p9gJylMo
youtube.com/watch?v=4JxmeWMlNek
24ur com/novice/slovenija/v-ljubljani-nekaj-sto-ljudi-izrazilo-podporo-zenskam-z-izkusnjo-spolnega-nasilja

Flisko Bliski (ni preverjeno)

definitivno je treba mu soditi, drugo vse bo odvisn kolko keša se bo reskiralo odvetniški družbi in seveda komu? tle se lohk komot dosežw samo 5let psihijatrije.

Ne poznate mus… (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=zB739zkvXEA

In reply to by Flisko Bliski (ni preverjeno)

Brusli (ni preverjeno)

Tudi ta je stari znanec policije . Kaj je narobe z našo zakonodajo ?

Urban Ruralen (ni preverjeno)

Če te nekdo iz Šentilja zaštiha to ni isto, kot če bi te nekdo iz Afganistana. Ideja da se dobi z svojim zasledovalcem ob 1 zjutraj v parku, pa je vrhunska.

mislimmmm (ni preverjeno)

res ne vem, kaj je mislila, da je šla k njemu v park :(

In reply to by Urban Ruralen (ni preverjeno)

Jack000000 (ni preverjeno)

Doma je pri parku. Tam je avto parkirala 30 metrov od doma, ker je parkirišče.

In reply to by mislimmmm (ni preverjeno)

tmarjan2400 (ni preverjeno)

Krediti in naložbe
Pozdravljeni, sem g. Marjan Tetičkovič, strinjam se, da vam bom pomagal pri vseh vaših potrebah po financiranju, posojilih, kreditih in naložbah z zneskom od 5.000 € do 10.000.000 € po stopnji 3 % na mesec v obdobju od 1 do 30 leta. kontaktiraj me, če te zanima. Elektronski naslov: [email protected]
WhatsApp: +38671391409
Viber: +38671391409
https://www.facebook.com/kredit386/reviews/?ref=page_internal

Starejše novice