Slika je simbolična.
Slovenske ceste so v nedeljo terjale še eno življenje. Policisti so zdaj sporočili več podrobnosti tragične nesreče, v kateri je življenje izgubil starejši voznik.

Včeraj, 16. junija, ob 14.53, so bili policisti Policijske uprave Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije na območju naselja Bača pri Modreju v občini Tolmin. V nesreči je telesnim poškodbam podlegel starejši voznik osebnega avtomobila.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri naselja Idrija pri Bači proti Mostu na Soči. 

V naselju Bača pri Modreju, pri odcepu za Baško grapo na Tolminskem je z vozilom zapeljal naravnost desno izven vozišča in s prednjim desnim delom avtomobila trčil v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. 

Omenjeni voznik je na kraju nesreče umrl. 

Zdravnik potrdil smrt moškega in odredil sanitarno obdukcijo

Poleg policistov Policijske postaje Tolmin in Postaje prometne policije Nova Gorica ter tolminskih gasilcev so na kraju posredovali tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin.

Zdravnik je na kraju potrdil smrt moškega in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Policija bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestila okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Starejše novice