Slika je simbolična.
Do nesreče je prišlo na cesti med Ribnico in Kočevjem izven naselja Rakitnica.

Danes, okoli 11.20, je na glavni cesti med Ribnico in Kočevjem prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi vozniki osebnega in tovornega vozila, ter avtobusa

Ugotovljeno je bilo, da je 47-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Ribnice proti Kočevju, ko je na Dolenjevaškem polju, v bližini odcepa za Gotenico, iz neznanega razloga zapeljal na levi prometni pas, po katerem je v nasprotni smeri peljalo tovorno vozilo. 

Voznik tovornega vozila se je umikal na desno, vendar je med njima kljub temu prišlo do bočnega trčenja, po katerem je voznika osebnega vozila odbilo še v avtobus, ki je vozil za tovornim vozilom. Po trčenju sta avtobus in osebno vozilo obstala izven vozišča. 

Voznik osebnega vozila je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik avtobusa in potnica pa sta se v nesreči lažje poškodovala. Na avtobusu je bil prisoten še en potnik, ki pa se v nesreči ni poškodoval. 

Policisti bodo o vseh okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Komentarji (2)

Leka (ni preverjeno)

Ponovno bom zapisal ,da je nadzor na cestah neustrezen . Letos je umrlo do sedaj več oseb kot celotno lansko leto .

Fischer (ni preverjeno)

Kak nadzor neki. Kultura voznikov! Telefonija med vožnjo, bog ne daj po predpisih vozit,/prevelika hitrost, alkohol... Nima tu veze nadzor. Po tujini pol toliko policajev ni na cesti kot pri nas in se večina drži pravil. Pri nas pa ti za ritjo vozijo in živčno mahajo,če voziš po predpisih.

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Starejše novice