Vir: PGD Cirkulane
Zaradi namočenosti tal se je na Štajerskem v minulem dnevu sprožilo več zemeljskih plazov. Današnje padavine pa že grozijo, da število teh še naraslo.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cirkulane so včeraj posredovali zaradi dveh plazov na območju občine Cirkulane.

Fiksirali so zemeljski plaz, ki je spodkopal zemljino pod cisterno za utekočinjen plin s povezovalnimi trakovi. 

Dežurni delavec Plinarne Maribor pa je odklopil cisterno od sistema. 

Za plaz, ki se je sprožil na lokalni cesti, je upravljalec cestne infrastrukture je postavil ustrezno prometno signalizacijo.

Plaz se je sprožil tudi na območju občine Podlehnik. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podlehnik so plaz na površini približno 800 kvadratnih metrov pokrili s folijo.

Zaradi plazu na območju občine Ormož so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bresnica. Zemeljski plaz v izmeri 25 x 30 metrov, ki ogroža stanovanjsko hišo, so pokrili s folijo.

Na intervencijo so bili poklicani tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Destrnik, ki so plaz na površini približno 80 kvadratnih metrov prekrili s folijo.

Zemeljski plaz se je sprožil še na območju občine. Na kraju dogodka so bili gasilci Jarenina, ki so plaz pokrili s folijo. Obveščene so bile vse pristojne osebe.

Starejše novice