Slika je simbolična.
V noči na četrtek je več patrulj slovenske policije čez mejni prehod v Šentilju lovilo 43-letnega Ukrajinca. Osumljen je, da je ukradel avtomobil in storil goljufijo z gorivom.

Kot poročajo avstrijski mediji, je bil ob 3.30 državni nadzorni center štajerske policije v Avstriji obveščen, da patrulje slovenske policije preko mejnega prehoda Šentilj v Avstrijo zasledujejo domnevnega goljufa z gorivom in tatu avtomobila.

Policijske patrulje avstrijske avtocestne policije so se nemudoma postavile na strateške lokacije.

Opazile so rdeč avto, ki z neprižganimi lučmi in brez registrske tablice vozil s precej preveliko hitrostjo v smeri Gradca

Temu avtomobilu je sledilo pet vozil slovenske policije.

V bližini Ikee ustavil avto in peš pobegnil

Na izvozu za Webling je voznik zapeljal proti vzhodu, a je zaradi prevelike hitrosti tam naletel na zeleni pas in nato zapeljal po nasprotnem pasu v smeri Puntigama, kjer se med drugim nahaja Ikea. 

Pred vhodom v tamkajšnje trgovsko središče je ustavil avto in peš pobegnil. Slovenska policija je 43-letnika prijela in predala avstrijski policiji.

Goljufija z gorivom

Preiskava je pokazala, da je Ukrajinec na slovenskem ozemlju zagrešil goljufijo z gorivom, nato pa pobegnil pred policijo. 

Preiskava tatvine avtomobila še poteka. 

Slovenski policisti o primeru še niso poročali.

Komentarji (2)

božidar (ni preverjeno)

in kje je zloglasna COBRA in komisar REX

tako to gre (ni preverjeno)

Ta Ukrajinec ima pa res srečo, da je bil na območju EU !
Če bi to naredil v Ameriki bi pozneje bil, kot Švicarski sir !
EU je raj za lopove in še posebej Slovenija !

Starejše novice