Irenej Bizjak (vir: zajem zaslonske slike).
Slovenskega TikTokerja Vegana, ki naj bi mladoletna dekleta nagovarjal k spolnosti in ki je januarja pobegnil iz pripora, sedaj sumijo, da je podal prijavo o bombi zoper sodišče, na katerem je potekalo njegovo sojenje.

Januarja smo poročali, da je primorski TikToker Irenej Bizjak, ki je bolj znan pod vzdevkom Vegan, pobegnil iz novogoriškega oddelka Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper. Bizjak je namreč v priporu od sredine novembra, ker naj bi mladoletna dekleta nagovarjal k spolnosti.

Drama pa se na novogoriškem sodišču nadaljuje tudi danes, saj so tam med sojenjem Bizjaku prejeli grožnjo z bombo, poročajo Slovenske novice.

Bizjak je sicer sodnici Andreji Luznik pisno sporočil, da ni kriv očitanih kaznivih dejanj, zato ga na predobravnavni narok in vse prihodnje obravnave ne bo.

V nedeljo pa naj bi si premislil in sporočil, da bo prišel na sojenje, ki se je začelo danes, vendar so ga tudi danes na sodišču čakali zaman. Tokrat se bi naj namreč zalomilo pri pomanjkanju kadra oziroma policistov, ki bi ga spremljali na sodišče, poročajo Slovenske novice.

Je grožnjo z bombo javil prav Vegan?

Prav tako so z Bizjakom skušali iz pripora vzpostaviti video povezavo, vendar so jim to preprečile tehnične težave. Minuto po razpisu naslednje obravnave pa so na sodišču prejeli grožnjo z bombo, zaradi česar so morali prisotni zapustiti prostore.

Ali je za tem prav osumljeni Irenej Bizjak, lahko za zdaj le ugibamo, vendar Slovenske novice poudarjajo, da je Bizjak znan po svojih grožnjah, saj naj bi novinarjem že grozil z masakrom in mafijo.

Starejše novice