Na prizorišču požara, ki je v nedeljskih jutranjih urah zajel obrat za predelavo odpadkov podjetja Salomon v Lenartu, poteka intenzivna kriminalistična preiskava.

Požar je zajel objekt v velikosti 30 x 15 x 8 metrov, s katerim so se gasilci borili več ur. Pri tem je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se je širil vonj zaradi gorenja. Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor je za Mariborinfo potrdil, da kriminalisti »intenzivno preiskujejo primer.« Kako dolgo bo preiskava trajala, ne morejo povedati, saj zahtevnost raziskovanja okoliščin primerjajo s požarom v Kemisu.

Ne izključujejo možnosti kaznivega dejanja

Kriminalisti ne preiskujejo le vzroka požara, ampak tudi odgovornost. Tako ne izključujejo možnosti kaznivega dejanja.

»Ni samo vprašanje, zakaj je začelo goreti, ampak tudi odgovornost. Preiskujemo tudi razloge za sum, ali je bilo storjeno kaznivo dejanje, ali ne,« še pojasnjuje Kitel.

O škodi še ne morejo govoriti

Prav tako za zdaj možje v modrem še ne morejo govoriti o materialni škodi, ki jo je povzročil požar. »Ko bo preiskava zaključena, bomo lahko govorili o škodi, vzroku, posledicah in drugih okoliščinah. Nima smisla pojasnjevati nekaj, kar bi se lahko v preiskavi izkazalo za drugačno,« so previdni na Policijski upravi Maribor.

Za zdaj še ni niti jasno, kdaj bodo strokovne službe pregledale objekt in ugotovile, v kolikšni meri je objekt poškodovan.

Truplo ni povezano s požarom

Pri pregledu potoka Velka v neposredni bližini prizorišča požara so gasilci naleteli na truplo. Kakršnokoli povezanost med požarom in najdbo trupla, na Policijski upravi Maribor zavračajo.

»Primer najdb trupla nima nobene povezave s požarom. Truplo je bilo najdeno slučajno ob pregledu potoka,« pojasnjujejo policisti.

»Opravljena bo sanitarna obdukcija, z njo se bo ugotavljala identiteta trupla, okoliščine najdbe in vse drugo, da ugotovimo, zakaj se je truplo znašlo tam,« še pojasnjuje Kitel, ki znova potrjuje, da na moškem truplu ni bilo najdenih znakov nasilja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Ti požari na odlagališčih so sumljivo pogosti ? Policija bi naj delovala malo po tej logiki .

Starejše novice