Foto: PPP Maribor
Zaradi prometnih nesreč je bila včeraj popoldne zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenka Bistrica - jug v obe smeri.

Nesreči sta se po podatkih centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje zgodili v bližini izvoza Slovenska Bistrica jug.

Po besedah gasilcev sta se nesreči zgodili skorajda istočasno. Na eni strani avtoceste so trčila dve tovorni vozili, eno kombinirano vozilo in en osebni avtomobil, na drugi strani pa tri osebna vozila. V nesrečah je bilo poškodovanih pet oseb, dve so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, sta se nekaj po 17. uri na avtocesti A1, med priključkoma Tepanje in Slovenska Bistrica - jug, skoraj istočasno pripetili dve prometni nesreči. Prva se je zgodila iz smeri Ljubljane v smeri Maribora, ko je voznik tovornega priklopnegega vozila, ker ni vozil po sredini voznega pasu, trčil v drugo tovorno priklopno vozilo, ki je moralo nujno ustaviti na odstavnem pasu. 

Trčenje je bilo tako silovito, da so deli vozil zleteli po vozišču in prileteli še v eno tovorno in eno osebno vozilo, ki sta vozili v isti smeri. Povzročitelj prometne nesreče se je v trčenju lahko telesno poškodoval. Izrečena mu je bila globa.

Odpadli deli vozil pa so prileteli tudi na drugo smerno vozišče avtoceste, za smer iz Maribora proti Ljubljani. Zaradi predmetov na vozišču je pričel voznik osebnega avtomobila, ki je vozil proti Ljubljani, zavirati, zaradi prekratke varnostne razdalje pa je vanj trčil za njim vozeči voznik osebnega avtomobila.

Tega je po trčenju obrnilo in je trčil še v tretji osebni avtomobil. V tej prometni nesreči sta se voznik in voznica prvega in tretjega osebnega avtomobila lažje telesno poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zaradi obeh prometni nesreč je bila avtocesta proti Ljubljani zaprta do 19. ure, proti Mariboru pa do danes, do 2.19. Pri odpravljanju posledic nesreče so sodelovali prostovoljni gasilci iz Slovenske Bistrice in Slovenskih Konjic.

Komentarji (1)

Vojkovojko (ni preverjeno)

Spet alko alko..ukrajinec je imel 2,6 promila v prdi kreten..pa se je pilotiral po cesti

Starejše novice