Janko Tomić, ki ga je obtožnica bremenila uboja in treh poskusov uboja v Krčevini pri Ptuju, je spoznan za krivega.

Razglasitev sodbe na sojenju Janku Tomiću, ki ga je obtožnica bremenila uboja in treh poskusov uboja v Krčevini pri Ptuju, buri duhove. Obramba je zaradi silobrana pričakovala oprostilno sodbo, a se to ni zgodilo. 

Sodnik je sledil predlogu tožilke Klementine Prejac, ki je za Tomića predlagala 18 let zapora. Sodišče je tako Tomiću izreklo 17 let in šest mesecev zaporne kazni. Odvetnik Damijan Donko ni zadovoljen z višino kazni, napoveduje pritožbo.

Po mnenju tožilke bi zadoščali že streli v zrak, saj so se napadalci menda že obrnili in pričeli bežati, a Tomić je nadaljeval s streljanjem.

Usodni strel je 29-letniku, ki je bil eden izmed napadalcev njegovega sina, povzročil s streljanjem v hrbet. Tudi poškodba pri drugem napadalcu, Kristjanu Pfajferju, ki je bil danes tudi na izreku sodbe, je nastala že, ko je bil na cesti.

Pfajfer, ki je bil dvakrat ustreljen v hrbet, je po izreku kazenske sankcije dejal, da je kazen Tomiću premila. Pojasnil je, da so tisti večer nameravali Tomićevemu sinu preluknjati gume na avtomobilu.

Edina olajševalna okoliščina, ki so ju Tomiću šteli v prid, je po mnenju tožilke prestrašenost. Milejšo kazen od tiste, ki jo določa kazenski zakonik, je predlagala, ker obdolženi doslej še ni bil kaznovan za podobna kazniva dejanja in je dalj časa bil pod stresom zaradi groženj sinu.

Tomić je sicer po poročanju STA v sklepni besedi povedal, da je šlo za samoobrambo, da ni imel nikogar namena ubiti in mu je za dogodek žal. Za očitana kazniva dejanja pa se ne počuti krivega. 

S pištolo nameril v napadalce in enega ubil

Spomnimo, v noči na 26. maj 2018 se je okoli 3. ure domov vrnil njegov sin, le nekaj trenutkov kasneje pa naj bi pred hišo zaslišal ropotanje. Skozi okno naj bi zagledal tri moške, ki so imeli ruto čez obraz in so tolkli po njegovem avtomobilu. Želel naj bi jih odgnati, a mu ni uspelo.

Ravno nasprotno. Enemu od napadalcev naj bi celo uspelo stopiti v hiši in mu z nožem v roki zagrozil, da ga bo ubil. To naj bi slišal njegov oče, ki je prišel iz višjega nadstropja. V rokah, neuradno, naj bi imel strelno orožje in iz pištole najprej ustrelil nekaj opozorilnih strelov.

Ker napadalcev to naj ne bi prestrašilo, naj bi pištolo nameril še vanje. Med begom pa naj bi zadel enega od napadalcev, ki mu policisti in reševalci ob njihovem prihodu eni osebi niso mogli več pomagati.

Trije preživeli napadalci so na sodišču priznali kazniva dejanja nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, sodnica pa jim je izrekla zaporne kazni. Eden izmed nasilnežev bo v zaporu prebil eno leto in osem mesecev, drugi leto in pet mesecev, tretji pa leto dni

Komentarji (25)

Navijac (ni preverjeno)

Cudno

Anti-levak (ni preverjeno)

Sramota! To je samo v Sloveniji možno. Namesto da bi bil nagrajen, da je uspešno ubranil sina, ga obsodijo za umor tiste gliste. Patetično do amena.

shortsnake (ni preverjeno)

še en uspeh našega krivosodja ... torej, če nekdo pride na mojo posest in me ubije, je to O.K., če pa se branim in jaz njega ubijem, pa je to umor .. Butale, ni vam pomoči

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

"Enemu od napadalcev naj bi celo uspelo stopiti v hiši in mu z nožem v roki zagrozil, da ga bo ubil". Torej so bili na zasebni lastnini in je imel prav!

Hitrost (ni preverjeno)

Sodstvo nima tri čiste v glavi in kaka škoda za enga drogerasa

PicoLowka (ni preverjeno)

Boljše da jih vse štiri spakiraš, pa dobiš 20 let, pa vsaj mirno spiš. Oni trije pa bodo čez 2 leti zunaj pa naprej ustrahovali družino.

Default (ni preverjeno)

To ni pravilno ustava bi moral dovoljevati branit I svoj dom in svojo lastnino tudi z orozjem but asti slovenceljni in njihovi zakoni ki v resnici scitijo kriminalce

Neko (ni preverjeno)

Komedija od sodišča, družina napadena, človek jo brani in zato dobi 18 let zapora, nasilniki pa malo dopusta. Katastrofa!

Drot (ni preverjeno)

Psom vstop dovoljen, sodniku M.S. vstop prepovedan

budzo (ni preverjeno)

res škoda da ni vse tri pospravi glede na izrečeno bolano sodbo oni ko so pa vkradli milijone v sloveniji pa samo pogojna ker je priznal kljub temu da so dokazi bili........

survival (ni preverjeno)

Glejte to gre tako!! Ta primer je dober zgled, npr če vdrejo iilegalci v hišo, pomeni, da se ne smeš braniti, saj si potem ti kaznovan, oni že dobro vedo, zakaj tako razsodijo, za vzgled drugim!! Se pravi, moraš se prepustiti toku dogodkov, sicer policijo lahko pokličeš, ampak ilegalec, nasilnež, ropar te lahko ubije, ampak bognedaj, da dvigneš roko zoper njega, to zdaj vedo tudi nasilneži iz najnižjega socialnega dna in se bodo tudi obnašali tako!

Borč (ni preverjeno)

Takoj zamenjat skorupiranga odvetnika

Navijac (ni preverjeno)

Ne vem zakaj ta ni predlagal zamenjavo pristojnosti sodisca.So ja vsi zlizani in potem pride taksen rezultst vun

In reply to by Borč (ni preverjeno)

Alen6230 (ni preverjeno)

Sramota za naso drzavo!! Use bi mogu pobit ne sam enga in dobit bi mogu oprostilno sodbo!! Enostavno zakonbi mogu bit da ce prides v tujo hiso ali stanovanje te lastnik lahko poči brez kazni. Če se za take stvari ne gre na ulco pol pa res nevemvi pa protestirate za politiko kdo bo kradu naprej, lev al desn butlji!

Katayrofa (ni preverjeno)

Janko Tomič je heroj in pravi moški . Kdo ne bo branil svoje družine je strahopetec in dosmrtno ožigosan v družbi . Jaz bi enako ravnal v zaščito svoje družine .

komunajzer1 (ni preverjeno)

VELIKA ŠKODA, DA NI VSE UBIL.

Mark Peterbilt (ni preverjeno)

Mislim , da je prisel cas , lo bo treball začeti streljat gnilo sodnisko falungo .. ok,..

Simby (ni preverjeno)

Ka un lalek ko ke bil ranjen dela zuni brez lisic in spremstva ce bil pravnomocno obsojen?

del (ni preverjeno)

Moramo se vprašat ja,s tem da si je še v zaporu z nasiljem prislužil nove ovadbe,pri nas se kriminalce nagrajuje,pošten folk pa kaznuje....kakršna vlada,tako sodstvo...

In reply to by Simby (ni preverjeno)

Svetlana Maka… (ni preverjeno)

strelec bi moral imeti pravico ustreljenemu še zaračunati metak
Pa kaj mislite da je municija zastonj
strelec je to municijo pošteno plačal
in tudi pošteno uporabil

levi komunist (ni preverjeno)

ne samo metak
tudi čiščenje pištole
potrebuje svoj čas

Geza iz Beltincev (ni preverjeno)

pa še stroške zdravljenja bi mu morali zaračunati
pa rešilca
pa gaze
pa injekcijo protiv tetanusa

Kranjski Zoki (ni preverjeno)

Kakšna bi bila razsodba, če bi bil storilec sodnik? Očitno v tej državi ne moreš braniti niti svoje lastnine, kaj šele svojega otroka ali sebe. Prepustiti se moraš neredu in z njim sodelovati. Hvala lepa za tako državo, ki si niti ne zasluži biti samostojna.

Jasnovidec (ni preverjeno)

In ta debela baraba "pfajfer"kateri bi ravno moral sedeti namesto Tomića še daja take izjave kriminalec.
Čeprav je Tomić ćefutar katerih sicer ne maram je naredil dobro delo in posvetil kriminalcem tako kot se jim spodobi in jaz bi jih prav tako postrelil na njegovem mestu.
To kar se dogaja na sodiščih v sloveniji je že več kot navadna sramota.
Kriminalcem kot so copatarski ćefutarji "jankoviči" odpisujejo dolgove kar so pokradli take ljudi kateri pa branijo sami sebe pred kriminalci se pa zapira.To se ne dogaja nikjer po svetu in ni ga zakona,da se vsak ne bi smel braniti.
Mar bom čakal in držal,da me taka baraba ubije?Kaj imam jaz mrtev potem od tega tudi,če ga zaprejo?
Ustrelim ga kot podgano ter vržem nekam v reko,da ga odplavi stran.

Krivizakoni (ni preverjeno)

Meni ni kriv tisti,ki Brani Človeka in svojo imovino,ampak tisti,ki napada!
Tako,da so krivi tile troji bedaki.
Če bi fental vse tri ne bi bilo nič narobe!!!
Pravosodje pa je tako ali drugače nično in neumno!!!

Starejše novice