Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice in Policijska uprava Novo mesto
Policisti so pri kontroli prometa naleteli na nenavaden prizor. Romunka je v prtljažniku prevažala enajst pasjih mladičev, ki so bili brez hrane in vode.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Policijske uprave Novo mesto so na mejnem prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo v četrtek, 7. marca, kontrolirali voznico kombija Mercedes sprinter romunskih registrskih oznak.

Pri pregledu vozila so policisti naleteli na nenavaden prizor. Državljanka Romunije, ki naj bi bila s sopotnikoma namenjena v Italijo, je namreč v prtljažniku prevažala enajst pasjih mladičev.

»Prestrašeni psički so bili nagneteni v štirih kartonskih škatlah, brez hrane in vode. Policisti so o najdbi nemudoma obvestili pristojno veterinarsko inšpektorico Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin,« so sporočili policisti in dodali, da je inšpektorica odredila odvzem psov in zoper tihotapce uvedla prekrškovni postopek.

Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice in Policijska uprava Novo mesto

Najdeni mladički so pasme z značilnostmi jazbečarja ter pudlja

Pasje mladiče so odpeljali v zavetišče za živali v Brežice. »Tam za njih zelo lepo skrbijo, mladički so v karanteni, številne morajo zdraviti zaradi notranjih parazitov,« nadalje razlagajo novomeški policisti.

V zavetišču so ugotovili, da sta dva psička in ena psička s pasemskimi značilnostmi jazbečarja, šest psičkov in dve psički pa s pasemskimi značilnostmi pudlja.

»Ob odvzemu so bili stari le nekaj tednov in prešibki za zahtevno in dolgo pot. Trudijo se, da se dobro počutijo, zagotavljajo jim občutek varnosti in poskušajo kar najbolj zmanjšati posledice prezgodnjega odvzema od pasje mame,« razlagajo policisti.

V zavetišču sedaj pasje mladiče hranijo jih z ustreznim mlekom in mehko hrano, toploto nadomešča infrardeča luč, pozorni pa so tudi na morebitne znake otroških bolezni psov. »Prepričani smo, da jim zagotavljajo tudi dobršno mero crkljanja,« še dodajajo novomeški policisti.

Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice in Policijska uprava Novo mesto

Komentarji (1)

kar_nekdo

V avto jo dat in njo en teden vozit posrano in poscano brez vode in hrane..
Da bi ugotovila, da pa mogoče ni to tak fajn...

Starejše novice