Foto: PGD Slovenska Bistrica
Štajerska avtocesta je po poročanju prometnoinformacijskega centra zaradi prevrnjenega tovornjaka zaprta že več ur.

Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug v smeri proti Ljubljani, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Približno eno uro bo med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani odprt le prehitevalni pas.

Zaradi nesreče je bil zaprt uvoz Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani, obvoz je bil po regionalni cesti. Nastajal je zastoj med Framom in Slovensko Bistrico sever na avtocesti ter skozi Slovensko Bistrico na regionalni cesti.

Kaj se je zgodilo?

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ob 2.43 na avtocesti med izvozoma Slovenska Bistrica sever in jug, občina Slovenska Bistrica, tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom rešili voznika iz kabine, prečrpali gorivo iz vozila in posuli iztekle tekočine po cestišču. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kot nam je pojasnil vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitel, je bila štajerska avtocesta zaprta več ur zaradi dolgotrajnega čiščenja - pristojne službe so morale pretovoriti ves razsuti tovor. 

»Gre za zamrznjene svinjske polovice, ki jih je v tovornjaku prevažal poljski državljan. Vse te svinjske polovice moramo pobrati in počistiti vozišče, da bo primerno za nadaljnjo varno vožnjo,« je dejal. 

Štajerska avtocesta je zaradi prevrnjenega tovornjaka zaprta že več ur (foto: PGD Slovenska Bistrica).
Foto: PGD Slovenska Bistrica

Zaradi nesreče so med počivališčem Polskava in uvozom Slovenska Bistrica - sever v smeri Ljubljane nastali zastoji v dolžini šest kilometrov. Gost promet z zastoji je bil tudi na regionalni cesti Fram - Slovenska Bistrica.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice