Ministrstvo za kulturo je na družbenem omrežju Twitter sporočilo, da so jim vandali ponoči uničili fasado.

»Ponoči so neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade ministrstva za kulturo. Eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden,« so na svojem Twitter profilu naznanili na ministrstvu.

Kot je dejanje komentiralo ministrstvo za kulturo, si napadi si sledijo iz tedna v teden, »včeraj pa so bili po steklih ministrstva polepljeni listi s sliko Zlatana Čordića in imeni uslužbencev ministrstva čez njegova usta«.

Uslužbenka ministrstva se boji za svoje življenje

Imena niso bila le iz kabineta in obeh funkcionarjev, pač pa povsem običajnih javnih uslužbencev, sporočajo z ministrstva.

»Pred slabim mesecem so pred ministrstvo prinesli okrvavljene mize z imeni ministra in njegovih sodelavcev. Kak manjši incident z zaprtjem ulice se zgodi prav vsak teden. Pred nekaj dnevi je Zlatan Čordić prišel na ministrstvo in vpil na javno uslužbenko in ji grozil. Dogodek je prijavila policiji, saj se boji za svoje življenje,« dodajajo.

Policija je sporočila, da so bili danes zjutraj o dogodku obveščeni in da je do sedaj še neznani storilec preko noči poškodoval fasado objekta ministrstva za kulturo na Maistrovi ulici v Ljubljani.

»Po do sedaj znanih podatkih je storilec v fasado vrgel več balonov, napolnjenih s črno barvo. Po prvi oceni je pri tem nastalo za okoli 2500 evrov škode,« sporočajo iz Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Komentarji (3)

porca (ni preverjeno)

tak treba. to je najmanj kar se lahko zgodi. trebalo bi še poln parlament raznesti na koščke.

JBT (ni preverjeno)

Tudi ostali državljani se bojimo fašizma .

božidar (ni preverjeno)

NAJ DELA OD DOMA PAPA ZINKA

Starejše novice