FOTO: Gasilska brigada Maribor
Danes malo čez poldne se je na podravski avtocesti A4 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Policisti Postaje prometne policije Maribor pravkar zaključujejo ogled kraja prometne nesreče. Zaenkrat je v smeri proti Mariboru odprt le prehitevalni pas, v kratkem pa bo avtocesta odprta za ves promet.

Policisti so ugotovili, da je 40-letni Ptujčan vozil osebni avtomobil nemških registrskih oznak po podravski avtocesti A4 iz smeri Gruškovja proti Mariboru.

Pri izvozu Marjeta na Dravskem polju je silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški.

FOTO: Gasilska brigada Maribor

V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila se je v trčenju lažje telesno poškodoval. Drugih oseb v osebnem avtomobilu ni bilo. Voznik tovornega vozila ni poškodovan.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

FOTO: Gasilska brigada Maribor
FOTO: Gasilska brigada Maribor

»V letu 2019 je to sedma prometna nesreča IV. kategorije na območju Policijske uprave Maribor. V njih je umrlo sedem oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta se je na območju Policijske uprave Maribor zgodilo enajst prometnih nesreč, v njih pa je umrlo 13 ljudi,« so črno statistiko povzeli na Policijski upravi Maribor.

FOTO: Gasilska brigada Maribor
FOTO: Gasilska brigada Maribor

V Gasilski brigadi Maribor so povedali: »Danes smo ob 12.27 izvozili na prometno nesrečo, do katere je prišlo na avtocesti smer Ptuj-Maribor, pred izvozom Marjeta na Dravskem polju v občini Starše. Na kraju smo iz osebnega vozila s tehničnim posegom rešili dve osebi ter poskrbeli za vse ostale nujne ukrepe. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, drugo pa so reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor oskrbeli in jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Vzrok nesreče ugotavljajo pristojne službe.«

FOTO: Gasilska brigada Maribor

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Spet hitrost. Spet so krivi policisti, ki niso najmanj 14 dni prej objavili, da bodo poostreno kontrolirali hitrosti vozil. Seveda je to samo domneva. Na naših cestah se pa vozi, koliko dopuščajo močni avtomobili. Ni prave kulture voznikov in pa seveda kontrol hitrosti s stacionarnimi radarji ter pravilne konsekvence za divjake. Na žalost so posledice izredno hude prometne nesreče. Kdaj bo zavladal red na slovenskih cestah?

Katja7 (nepreverjen)

Lahko nabijejo stacionarne,mobilne radarje, max kazen,sankcije,etc....ucinka ne bo pri zmanjsevanju smrti.
KULTURA voznika je edino,kar steje.Dokler pa bo na cesti preseravanje,formula 1,in ostalo sranje,se ne bo nic spremenilo.

Svetice13 (nepreverjen)

Naj policija javno predstavi njegovo kartoteko glede cestnih prekrskov........ To, da se po druzabnih omrezjih toliko hvali o svojih hitrostnih podvigih ni bilo policiji neznano.........OCITNO MORAJO BITI SMRTNE POSLEDICE IN PREPOZNO, DA SE ZBUDIJO PRISTOJNI

Starejše novice