Foto: Bobo
Poveljnik gasilcev je spregovoril o tragediji na avtocesti A4. »Z vseh strani je bilo slišati krike, jok,« pravi.

O tragični nesreči poljskega avtobusa, v kateri je življenje izgubilo 12 oseb, so spregovorili tudi gasilci. Ti so prvi prišli na kraj nesreče in tam naleteli na grozljive prizore.

Kot je povedal za 24sata povedal Stjepan Jakopčić, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Breznički Hum, so prijavo prejeli ob 5.58 in takoj odšli na kraj nesreče. 

»Z vseh strani so se slišali kriki, ljudje so jokali, kričali 'tu smo, tu smo,« je povedal. 

»Bili so v šoku, a tudi za nas je bil to šok. Potniki so bili pod sedeži, nekateri niso kazali znakov življenja, nekateri so bili še živi. Ljudje v zadnjem delu avtobusa so bili lažje poškodovani, praktično brez prask. Prednji del avtobus pa je bil popolnoma uničen, prvega dela ni bilo. Sedeži so bili zbiti skupaj. Predstavljajte si 12-metrski avtobus, od tega treh metrov ni bilo več,« je za 24sata dejal Jakopčić. 

»Eno je, ko sodeluješ na vajah, nekaj povsem drugega pa, ko se znajdeš v situaciji, ko moraš razbijati okna in rezati pločevino, da bi rešil ljudi,« je povedal vodja gasilcev in dodal, da je bil današnji dan eden najbolj težkih terenov v njegovem življenju.

Ogled kraja nesreče je končan, vzrok za nesrečo pa še ni znan. Vse kaže na to, da je voznik izgubil nadzor nad vozilom.

Na avtobusu je bilo 44 ljudi, od tega 42 potnikov in dva voznika. Na zdravljenju v več hrvaških bolnišnicah je 32 ljudi, dvanajst jih je v nesreči umrlo. 

Potniki so bili namenjeni na romanje v Medžugorje, je sporočil poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki, ki je družinam preminulih izrekel sožalje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice