Leva fotografija prikazuje goljufa leta 2019, na desni pa nova izkaznica in nakit.
Se vam je moški z jokajočim otrokom, ki se je izdajal za poslovneža, zasmilil? Gre le za premetenega goljufa, ki se je ponovno znašel na slovenskih cestah.

Goljufije so prevarantska in manipulatorska dejanja, ki jih redno srečujemo v vsakdanjem življenju. Nekatera bolj, druga manj premetena dejanja, a cilj je enak - goljuf izkoristi dobrosrčnost ali stisko in se na tak način okoristi. 

Če ste vrsta človeka, ki nikoli ne zavrne pomoči človeku v stiski, pa boste tokrat preden jo boste ponudili, raje dvakrat premislili. 

Oropani moški, otrok v joku

Bralec Ptujinfo nas je opozoril na goljufijo, o kateri pa smo pisali že pred leti. Taisti goljuf se je ponovno pojavil na naših cestah, opažen je bil na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja. 

Če se ob moškemu, ki kaže znake obupanosti, ustavite, pa bo ta začel zgodbo, da je bil v Srbiji oropan. Prosi za pomoč, ostal je namreč brez denarja. 

Goljuf pa ima v rokavu še enega asa. V trenutku, ko začne razlagati žalostno zgodbo o ropu, pa začne jokati še otrok, ki ga ima s seboj. Goljufa sicer prepoznate po avtomobilu, vozi Audija a6, temno modre barve.

Moški razloži, da je poslovnež, da je lastnik podjetja v Dubaju. Za pomoč pa prosi na prav poseben način. V zameno za denarno pomoč želi dati nakit, ki bi ga dal kot aro, saj je trenutno poslovno med Ljubljano, Mariborom in Zagrebom. 

Nakit je, seveda, le kič, a ko to ugotovite, je moški že daleč. 

O goljufu Alyu pisali že leta 2019 

O istem goljufu, ki se predstavlja z imenom in priimkom Aly Mustafa, pa smo pisali že leta 2019. Takrat je vozil drag avtomobil angleških registrskih oznak, običajno pa so ga spremljali še ženska in otroci. 

Tudi takrat je v dokazilo, da je zares pravi poslovnež, ponudil vizitko iz katere je razvidno, da bi se naj ukvarjal s transportom. 

Goljuf, znan po vsej Evropi

Domnevni poslovnež, ki po avtocestah prosi za denar, je znan po vsej Evropi. O njegovih 'podvigih' na spletnih forumih že od leta 2015 poročajo ljudje iz vse Evrope.

Moški se večinoma predstavlja z imenom Aly oziroma Ali, včasih s priimkom Mustafa ali Ahmed, nekaterim pa se je ta človek predstavil tudi kot poslovnež z Dubaja z imenom Abdul Jabar.

Njegovo goljufivo 'dejavnost' so v zadnjih letih zasledili že na Nizozemskem, Češkem in Nemčiji. Za naslednjo tarčo si je očitno izbral Slovenijo.

Komentarji (10)

Šumar (ni preverjeno)

Zakaj pa ne posreduje policija???

lopata23151245 (ni preverjeno)

očitno je prepameten za njih...

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Mbb (ni preverjeno)

Slovenci smo svetovno znani naivci zato je takšen naval prevarantov . Začnite kar pri domačih politikih . Koga lahko nategneš na vsakih volitvah ? Slovenčeka .

orožnik (ni preverjeno)

Ime, da pri izgovorjavi zgleda, kot, da bruhaš, AUDI A6, firma v Dubaju, oropan v Srbiji, jokajoči otrok, katerega mora ščipat, da joče, nasedel pa bo naivni Slovenec. To je prava globalizacija.

Tota grča (ni preverjeno)

Če smo nasedli Golobu in druščini, zakaj ne bi še temu goljufu.

kar_nekdo (ni preverjeno)

K d o r k o l i je boljši od ĐĐ-ja!!!

In reply to by Tota grča (ni preverjeno)

Nasilje so mafia (ni preverjeno)

youtu.be/joHjNHAVlSY
24ur/novice/slovenija/nenasilje-kaj-bomo-storili-kmalu-v-zivo-iz-celja

Hhhhhhf (ni preverjeno)

Od kdaj je saab drag avtomobil? Lol

Smrad iz Hrvaške (ni preverjeno)

Sploh veš kaj je saab,še ti vidi da voziš kolo

In reply to by Hhhhhhf (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Halo policija....akcija!

Starejše novice