Slika je simbolična.
V šoli v naravi naj bi otroka spolno zlorabil sošolec, a šola pa ni ukrepala. Oče zlorabljenega otroka se je zato obrnil na medije.

Na medij Žurnal se je obrnil oče enega od otrok, ki ga je v šoli v naravi domnevno spolno zlorabil sošolec. Kot so zapisali, je oče po raziskovanju ugotovil, da je velika verjetnost, da je takšnih primerov še več. 

Ob tem so zapisali, da v oči bode ravnanje šole, saj otroka niso niti ločili, zdelo naj bi se jim normalno, da skupaj z domnevnim storilcem obiskujeta isto skupino.

Oče se je na medij obrnil po enomesečnem boju z institucijami. V primer so poleg osnovne šole vključili še Center za socialno delo, Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in policijo. 

Šola mu ni niti zagotovila, da ne bo fizičnega stika med vpletenima otrokoma

»Letošnje šolsko leto sem že odpisal, bi pa rad vedel, kakšno bo stanje 1. septembra, ko se začne novo šolsko leto,« je oče povedal za Žurnal. 

Kot je dejal oče, je od šole zahteval stoodstotno zagotovilo, da med otrokoma ne bo fizičnega stika. Ker tega niso storili, je sina umaknil iz šole. Nekaj dni po prijavi incidenta, se je sin vrnil v šolo, a je bil 14. maja deležen grožnje. 

»Če boš komu povedal, kaj se je zgodilo, ti bom pobil celo družino,« naj bi bile besede domnevnega storilca.

Oče je predlagal šolo na daljavo, a je šola to možnost zavrnila.

Očeta moti neodzivnost šole, sin trpi za anksioznostjo

»Pri sinu se je pojavila huda anksioznost, strah, nespečnost, nočne more,« je oče zlorabljenega otroka še povedal za Žurnal. 

Očeta moti neodzivnost šole, zdi se mu, da je šola vse skupaj vzela premalo resno. 

Pojasnil je, da je obvestil policijo, ministrstvo in inšpektorat, tri tedne pa ni bilo ne duha ne sluha z njihove strani, vsako informacijo je moral iz njih sam izvleči, potem ko so se neprestano izgovarjali in prelagali odgovornost eden na drugega. 

Če se izkaže, da je šola postopala narobe, pravi, da bo vložil odškodninsko tožbo zaradi objektivne odgovornosti. 

Komentarji (3)

Mb-11 (ni preverjeno)

Mamo mu vidim gejevsko. Katastrofa koliko bolnikov prebiva na planetu zemlja. Sami izrodki. Bruuuhh,...

Kurbinsin (ni preverjeno)

Mater zdaj pa so se pedri agresivni postali

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

ZDRAVILO ZA POVEČANO PROSTATO JE PEDER

Starejše novice