Slika je simbolična (foto: Oskar Neuvirt).
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili ob 3.20 obveščeni o požaru v okolici Majšperka.

Do požara je prišlo na gospodarskem poslopju, v katerem se je med drugim nahajalo več delovnih oziroma kmetijskih strojev. 

Med reševanjem strojev se je poškodoval moški, ki je bil odpeljan v bolnišnico. 

Višina škode še ni znana, gre pa za večjo materialno škodo. Trenutno še poteka ogled kraja in ugotavljanje vzrokov za nastanek požara, so sporočili policisti.

Objestna vožnja voznika osebnega avtomobila

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj obravnavali voznika osebnega avtomobila, večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, ki je s predrzno in objestno vožnjo huje ogrožal udeležence cestnega prometa.

Policisti so voznika, ki je pred tem zapeljal v križišče pri rdeči luči, poskušali ustaviti, vendar se na znake policistov ni odzval in je vožnjo nadaljeval.

V nadaljevanju je storil več hujših prometnih prekrškov - nadaljeval je vožnjo z veliko hitrostjo, tudi z vožnjo po nasprotnem smernem pasu ter večkrat zapeljal v križišče pri rdeči luči. 

Pospešeno vožnjo na regionalni cesti - kjer je hitrost omejena na 80 kilometrov na uro, vozil pa je s povprečno hitrostjo 154 kilometrov na uro - je nadaljeval in z nepravilnim prehitevanjem ogrožal ostale udeležence cestnega prometa.

Policistom ga je uspelo ustaviti na območju Dobrenja in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je 26-letnik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu bo zoper voznika podana kazenska ovadba. Vozilo mu je bilo zaseženo.

Kaj se je še dogajalo?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 258 klicev, med temi 109 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • pet prometnih nesreč II. kategorije,
  • enemu vozniku je bilo zaseženo vozilo, ki ga je vozil,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega dve v zasebnem prostoru,
  • tri požare.

Starejše novice