Slika je simbolična.
Na pomurski osnovni šoli naj bi zaradi groženj enega od učencev šolo danes varovala tudi policija.

V uredništvo Sobotainfo smo prejeli pričevanja več staršev, ki so zapisali, da imajo danes Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer izredne razmere in da otroke varuje policija.

»Danes v Ljutomeru na osnovni šoli otroke varuje policija zaradi grožnje učenca, da jih bo nekaj ubil. Posledično je tudi veliko otrok ostalo doma,« je zapisal starš.

Pojavile so se govorice o ogroženosti učencev

Posredovali so nam tudi sporočilo ravnatelja tamkajšnje osnovne šole Branka Meznariča, iz katerega izhaja, da so se pojavile govorice o ogroženosti učencev šole.

»O tem smo nemudoma obvestili policijo. Policija je zadevo raziskala in vodstvo šole obvestila, da niso našli nič, kar bi kazalo na to, da bi bili učenci in zaposleni ogroženi,« so zapisali.

Dodali so, da bo policija zadevo spremljala in raziskala: »Policija bo zadevo še najprej spremljala in raziskala, od kod govorice, ki so prestrašile in prizadele mnoge ljudi.«

»Zahvaljujem se vam za razumevanje. V dobro vseh poskrbimo za varno šolsko okolje še naprej,« je v sporočilu staršem še zapisal ravnatelj.

Učenec naj bi grozil, da bo pobil sošolce

Po pričevanju staršev, ki so se obrnili na Sobotainfo, naj bi eden izmed učencev ljutomerske osnovne šole sošolcem zagrozil, da bo vse pobil. Dejal naj bi tudi, da bo prišel na valeto in zabavo po valeti in tam vse pobil.

Zaradi strahu naj bi danes več kot polovica učencev, ki obiskuje ljutomersko osnovno šolo ostala doma.

Šola v dogovorih s policijo, poostren nadzor tudi v prihodnjih dneh?

Za dodatne informacije smo se obrnili tudi Branka Meznariča, ravnatelja osnovne šole, ki je za Sobotainfo povedal, da dodatnih informacij ne more podati.

»Policija zadeve preiskuje in za zdaj niso našli nobenih preverjenih informacij. Dogovarjamo se, da bo tudi v prihodnjih dneh v okolici šole povečano število policije,« je dodal.

Za odziv smo se obrnili tudi na Center za socialno delo Pomurje, posredovali pa so nam splošna navodila o ravnanju ob podobnih situacijah, ki si jih lahko preberete tukaj.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Murska Sobota, odgovore pa bomo dodali takoj, ko jih prejmemo.

Incident tudi na eni izmed osnovnih šol v Slovenskih goricah

Do incidenta naj bi v petek, 9. junija 2023, prišlo tudi na eni izmed osnovnih šol v Slovenskih goricah, poroča spletna stran Maribor24.si.

Učenec višjega razreda naj bi izdelal načrt dejanja, s katerim bi 'obračunal' z nekaterimi sošolci.

Stekla je bliskovita akcija, koordinirala pa jo je ravnateljica osnovne šole. Učenca so zaslišali, policija ga je odpeljala s šole, tja pa se v tem šolskem letu ne bo več vrnil. Incident naj bi obravnavali s pomočjo policije in centra za socialno delo, so še navedli.

Tudi sami smo se za dodatna pojasnila obrnili na Policijsko upravo Maribor in Center za socialno delo Maribor, odgovore pa še čakamo.

Komentarji (9)

Templer (ni preverjeno)

Če bi se to zgodilo v mojem času ,bi jih od učitelja ali ravnatelja dobil par okoli ušes in bi bila zadeva zaključena.

peder Saša (ni preverjeno)

Kontrolko bi morali pisati
pa se je muarija spomnila na to
In je šla kontrolka u tri krasne
Krivi pa so učitelji
ker strašijo učence s kontrolkami

In reply to by Templer (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Prleški sonček!

SLO (ni preverjeno)

Šmrkavca oklofutat, da si bo zapomnil za vse čase.

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

UČITELJICE PA RAJE SEXAJO Z RAVNATELJEM KOT .DA BI UČENCE NADZIRALE MB ŠAMPION

Urška zabuhla (ni preverjeno)

grde učiteljice

In reply to by BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

Bojan Ilich (ni preverjeno)

Enaka zadeva se je prejšnji teden dogajala na osnovni šoli Bojan Ilich v Mariboru. Zanimivo, da o tem niso mediji poročali. Očitno otrok staršev, kjer se bo pometelo pod preprogo...

Sky (ni preverjeno)

Pes,ki laja,ne grize!!!

Snezic (ni preverjeno)

To se naši nekaj repenčijo, itak se ne bo ponovilo to kar je bilo v srbiji, naši nimajo jajc za kaj takega,je pa fajn strašit. Mi ko nismo hotli pisat testa,smo klicali z govorilnice,da je v šoli bomba. Stara klasika.

Starejše novice