Storilec Kujtim Fejzulai, 20-letnik z avstrijskim in državljanstvom Severne Makedonije, je bil ob napadu oborožen z avtomatsko puško, pištolo in mačeto.
S kalašnikovko iz Spodnjega Dupleka naj bi terorist ustrelil 17 ljudi, štirje so umrli, poročajo Slovenske novice.

Je res Štajerec oborožil islamskega terorista? Slednje danes poročajo Slovenske novice, ki razkrivajo, da avstrijska in slovenska policija preiskujeta orožarja iz Spodnjega Dupleka. Z njegovo kalašnikovko naj bi skrajnež Kujtim Fejzulai ustrelil 17 ljudi. 

Spomnimo. Džihadist in simpatizer Islamske države se je 2. novembra lani, na predvečer zaprtja Avstrije, ko so bile gostilne nabito polne, odpravil na krvaki pohod. Ustrelil je 17 ljudi, štirje so izgubili življenje.

Pohod skrajneža, ki so ga mediji poimenovali 'pošast z Dunaja' je ustavil šele naboj iz puške pripadnika posebne dunajske policijske enote. 

Orožje iz Spodnjega Dupleka? 

Terorist naj bi strelivo za kalašnikovko sprva skušal kupiti na Slovaškem, a avstrijski varnostni organi kljub opozorilom niso ukrepali proti Fejzulaiju.

Adam Makhaev, posrednik za orožje čečenskega porekla, ki naj ne bil iz islamističnih, ampak iz kriminalnih krogov, je pristal za rešetkami le mesec dni po krvavem pohodu 'dunajske pošasti'. Slovenske novice razkrivajo, da se mu je za rešetkami razvezal jezik.

Na zaslišanje brez mobilnega telefona

Spregovoril naj bi, da je bila kalašnikovka prodana prek slovenskega orožarja. S prstom je pokazal na 29-letnika iz Spodnjega Dupleka, ki pa naj bi avstrijskim preiskovalcem zanikal kakršno koli povezavo s preprodajo puške ali orožja. 

Viri, ki jih navajajo Slovenske novice, razkrivajo še, da so slovenski policisti več kot pol leta po terorističnem napadu 29-letnika povabili na zaslišanje na podlagi evropskega preiskovalnega naloga. S sabo ni prinesel mobilnega telefona. Predal ga je šele na zahtevo sodnika in to nekaj dni za tem, poročajo Slovenske novice.

Odvzeli naj bi mu tudi DNK, in sicer za namene primerjave s sledmi, ki so jih našli na uporabljeni kalašnikovki

Takrat 20-letnik, je albanskega porekla, rojen pa v Avstriji, kjer je tudi odrasel (vir: Twitter).

Ali so vpletenost potrdili, ni znano, orožar pa kakršne koli povezave zanika, poročajo Slovenske novice, je pa potrdil, da pozna Makhaeva.

Drago Menegalija iz Generalne policijske uprave je za Slovenske novice potrdil le, da je slovenska policija na podlagi evropskega preiskovalnega naloga v povezavi s terorističnim napadom na Dunaju izvedla določene operativne aktivnosti. O podrobnostih pa zaradi trajajoče preiskave ne smejo govoriti.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Duplek ... center Evrope ...

Seveda ne (nepreverjen)

Balkanska naveza muslomafijcov nezakonitih migrantsko-islamskih teroristov

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Murgle (nepreverjen)

Zakaj ni sladoledar povprasal rojaka Janso za orozje ?

Martns (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kučan je itak vse skoraj orožje predal zastonj sovražni JNA.

In reply to by Murgle (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ustrelil je 17 ljudi, štirje so izgubili življenje.

Očtno je ustrelil samo 4. Ostale je obstrelil.
je ustavil šele naboj iz puške pripadnika posebne dunajske policijske enote.
Zaustavila ga je krogla. Naboj je sestavljen iz krogle in tulca v katerem je vžigalna kapica in smodnik.

BERIBERI (nepreverjen)

ZA TE LJUDSKE IZRODE, KITAJSKO KOREJSKI ZAKON. REŠIT SE ČIM PREJ ČLOVEŠKEGA GNOJA.

Starejše novice