Za policistom, ki je ropal na Cankovi in tragično končal, se je pogumno pognal občan Cankove, a zaradi poškodb glave pristal v soboški bolnišnici.

V objem družine se je včeraj popoldne iz bolnišnice vrnil poškodovani Bojan Baranja, mož, ki je lastno življenje postavil na nitko, da je ustavil roparja banke na Cankovi, sicer policista. 
   
Zaradi neprimernih komentarjev, pritiskov in tudi bojazni, da bi kdo obračunal z njegovo družino, se ne želi izpostavljati pred fotografskim objektivom. Njegova družina je srečna, da se je vrnil domov in da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, saj bi se obračun lahko izšel povsem drugače. 

To je dober človek, ki ni niti pomislil nase, ko je lovil roparja, pravi župan občine Cankova Danilo Kacijan, ki mu je po prihodu iz bolnišnice ponudil psihološko pomoč.

»Prvo, kar mi je dejal, je, da mu je najbolj žal, da je nekdo zaradi tega umrl,« nam je zaupal Kacijan, ki je z občinskim junakom govoril danes zjutraj.

Kot pravi, sebe ne vidi kot heroja. Ko je lovil roparja, je bil prepričan, da ima ta v rokah plašilko, nam je dejal.

Srečen je, da se je lahko brez večjih posledic vrnil domov k družini in prav njegovi domači so tisti, ki najbolj cenijo, da je danes lahko znova ob njih. To je opazil tudi župan, s katerim prijateljujeta že več kot 41 let.

»Najbolj vesel pa sem bil, da sem videl, da je bila družina zelo vesela in srečna, da je lahko bila okrog njega,« še dodaja župan občine Cankova. 

Po prihodu iz bolnišnice se počuti dobro, a poškodbe še niso zaceljene. »Ko je slišal zadnji strel, je rekel, ni vedel, ali je ustreljen on oziroma kaj se je zgodilo,« pripoveduje Kacijan. 

Tudi njegova soseda Sara Barbarič priznava, da so redki, ki bi ponovili tako nesebično dejanje: »Mogoče je bil adrenalin v njem tisti, ki je to naredil.«

Možje v modrem ob tem opozarjajo, naj ljudje ne tvegajo življenja v lovu na nepredvidljive storilce.

»Če bi bil to pravi ropar, sem prepričan, da bi se končalo drugače,« meni tudi cankovski župan, ki bo korajžnemu občanu prihodnji petek podelil občinsko zahvalo.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Samomor iz zasede.ha.ha.ha v tej zgodbi nekaj ne štima.

Katayrofa (nepreverjen)

Res ti je lahko žal ! Vsak policaj ima prijatelja policaja .... nikoli ne veš .

Mokicq (nepreverjen)

Cankovski župan podeli priznanje tistemu junaku,kateri mu pripelje mrtvega roparja pred občinsko zgradbo, žal župan premalo veste pravila glede junakov,junak je tisti kateri pred Vas pripelje živega roparja in ne mrtvega ,ksr p tem mora tudi sodišče vas opozoriti.Vemo.pa v kolikor Vaš junak se ne bi vmešaval v to zadevo ,bi ta ropar danes bil živ in kljub kazni bi njegova družina normalno živela.

Starejše novice