Na Celjskem okrožnem sodišču je ponovno potekala obravnava proti Sebastienu Abramovu, obtoženemu umora tedanjega dekleta Sare Veber. Obravnava je bila začetku februarja prestavljena na današnji datum, zaradi »okuženosti« ene od sodnic z izločenim dokazom

Tako trdi njegov zagovornik Michael Rotter, ki je takrat želel vprašati senat sodišča, ali so videli televizijsko oddajo na eni izmed komercialnih televizijskih hiš, kjer so obravnavali dokaz, ki je iz sojenja že bil izločen. Tega po njegovo ne bi smeli, če želijo objektivno presoditi primer.

Dodal je, da mu je 1. februarja sodnica Mateja Kumer nekaj minut pred obravnavo v prijateljskem klepetu zaupala, da je to oddajo in dokaz videla, on pa trdi, da bi to lahko vplivalo na njeno odločitev.

Tožilec Gorazd Kacjančič in zagovornik družine Matjaž Šaloven sta izpostavila, da sodniki berejo članke o sojenjih, v katerih sodelujejo in da bi potemtakem lahko vsak sodnik v vsakem odmevnejšem primeru bil zaradi podobnih stvari okužen oziroma izločen.

Trdita, da je vse skupaj zavlačevanje, čeprav obramba vztraja, da je podaljšanje sodnega procesa slabo za obtoženega.

Je umorjeno bivše dekle Abramova posnelo na skrivaj?

Dokaz, o katerem je govora, je posnetek pogovora med Saro in Sebastjenom, ki ga je nekaj mesecev pred smrtjo posnela Sara na skrivaj. Posnetek naj bi bil zelo obremenjujoč, sodišče pa ga je izločilo, ker posega v zasebnost Abramova.

Snemala ga je, ker se je obdolženca bala, o tem po mnenju obrambe priča dejstvo, da ga je prenesla iz telefona na računalnik, kjer bi ga Abramov težje našel.

Predsednica senata - sodnica Marjana Topolovec Dolinšek, je na prejšnji obravnavi zavrnila postavljanje teh vprašanj in in prav tako dejala da poročanje medijev o sodnih postopkih ni nič običajnega in s tem zavrnila izločitev porotnice Mateje Kumer.

Abramov obtožbe zanika

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Blizu bo osma obletnica tragičnega dogodka. 15. marec 2015 je bil za Saro usoden, Abramov trdi, da je v stanovanjski hiši na območju Pernovega pri Žalcu prišlo do nesreče pri čiščenju puške, tožilstvo mu očita umor na zahrbten način in umor iz koristoljubja.

Avgusta 2020 je bil Abramov sicer obsojen še na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber in v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.  

Sojenje bodo nadaljevali 6. marca.

Komentarji (8)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

jaz bi mu takoj oprostila

ah (ni preverjeno)

Pa daj ga vlačite po totih sodiščih že 5 let pa še kuj nič. V ZDA bi že 3x bil obsojen na +30let...

pohorskisvizec

Zanemarjen je tako, da ti je slabo, ko ga pogledaš. Gremo sodišče, pospeši zadevo, v arest z njim. Tam bo dobil kaj je iskal!

Toti glih (ni preverjeno)

Roter, kak te ni sram?

Pohorčan (ni preverjeno)

Dajte totega kosmatega pubeca kuj na električni stol......ali pa mu toto betico odbijte.

Surfeiter (ni preverjeno)

kaj ti tele pohorsko veš kaj je električni stol
Če pa še do danes niste dobili elektrike

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

V zapor z njim pa da v tem življenju več ne vidi svetlobe... Baraba morilska!!!

Annet Ramoševac (ni preverjeno)

A se gre za umor ? Potem, bi morali veljati vsi dokazi, a imajo ti branilci radi svoje otroke, da jim je tako vseeno, če nekdo ubije tujega otroka?

Starejše novice