Foto: Bobo
Med vikendom so v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana zaznali zlorabo potrdila PCT.

Na družbenem omrežju Twitter so iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana zapisali, da so minuli konec tedna zaznali zlorabo potrdila PCT

»Med vikendom je na obisk k sestri prihajala gospa s ponarejenim potrdilom. Varnostna služba jo je presegla in preverila. Imela je potrdilo druge osebe, zato so jo zadržali. Obravnavo prevzema policija. Opozarjamo: za kršitev je zagrožena zaporna kazen,« so izpostavili.

Kaj pravijo na policiji?

Ljubljanski policisti so za Ljubljanainfo povedali, da so bili policisti o sumu kaznivega dejanja obveščeni včeraj popoldne. 

Dodali so še, da so bili obveščeni, da je »v eno izmed zdravstvenih ustanov na območju centra Ljubljane prišla oseba, pri tem pa se je izkazala s potrdilom izdanim na ime njene sorodnice«.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, trenutno pa več informacij ni znanih. 

Kaznivo dejanje ponarejanja listin

Na Generalni policijski upravi so že pretekli teden opozorili, da »vse osebe, ki ponarejeno javno listino (potrdila o izvedbi PCR testa, potrdila o prebolevnosti, potrdila o cepljenju in tako dalje) hranijo ali uporabijo kot pravo, storijo kaznivo dejanje ponarejanje listin.

Ob ugotovitvi, da gre za ponarejeno listino, policisti listino zasežejo, osebo, ki je listino želela uporabiti kot pravo, pa kazensko ovadijo. Za kaznivo dejanje ponarejanja javnih listin je zagrožena kazen zapora do treh let«.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alex65 (nepreverjen)

To ni ponarejanje listin in se nemore obravnavati kot tako, saj oseba ne spremeni podatkov na njej. Nikjer pa ne piše da nesmemo slikat dokumenta ali javne listine...
https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/251-clen-ponarejanje-listin

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Reči da si bedak, je zelo nežno.

In reply to by Alex65 (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Lahko ... in to isto fotografijo lahko pokažeš komurkoli hočeš ... pa magari župniku v cerkvi ... bolaneži fsi skupaj ... prebolel covid pred 10 meseci, potrdila ne dobim, eni cepljeni pred 10 meseci, fsi majo potrdila, čeprav zdaj vemo, da cepivo Pfizer, ki deluje najdlje, po devetih mesecih niti malo NE DELUJE VEČ! ... tretji odmerek je, beremo v tujih medijih, larifari ... Danska - precepljena država, uvaja ponovno mere PCT, saj očitno bolj pametni Danci že vedo kam in h komu voda teče na mlin ...

In reply to by Alex65 (nepreverjen)

mislimmmm (nepreverjen)

kaki kriminal, pa kaj si ti nor? zapret do smrti, poleg jjanše seveda!

Starejše novice