Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v nedeljo 28. aprila v večernih urah na avtocesti Maribor – Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih številk.

Kot smo že poročali, sta bila voznik in sopotnik v vozilu državljana Madžarske. Pri temeljni kontroli tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je le-to naloženo s kartonskimi škatlami z neznano vsebino. 

Pri kontroli paketov je bilo ugotovljeno, da se v škatlah med večjo količino torbic nahajajo evrski bankovci. Policija je preiskala vozilo in ob tem zasegla gotovino v skupni vrednosti okrog 1,8 milijona evrov. Policija ob tem nadaljuje z aktivnostmi zbiranja obvestil o izvoru zaseženega denarja.

Kaj se je zgodilo z denarjem?

Na Generalno policijsko upravo smo naslovili vprašanja povezana z najdbo gotovine, zanimalo nas je predvsem, kje se ta denar hrani in kaj bodo storili z njim, v kolikor ne najdejo njegovega izvora.

»Denar, ki so ga policisti PU Murska Sobota zasegli na avtocesti Maribor – Pince je začasno deponiran na banki Slovenije, podračun Policije – zasežena gotovina,« odgovarjajo na policiji.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil o izvoru denarja. Kaj sledi v primeru, če oškodovanca ne najdejo?

»V primeru, da ne bo ugotovljen oškodovanec, se bo z denarjem ravnalo v skladu s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi.«

Kot so še dodali v policiji sicer ne vodijo podatkov o največjih zasegih denarja.

Starejše novice