Slika je simbolična.
Neupoštevanje prometne signalizacije na avtocestnih portalih.

Policisti Policijske uprave Maribor opozarjajo na upoštevanje spremenljive prometne signalizacije na avtocestnih portalih, ki voznikom daje izrecne odredbe. 

Gre za prometno signalizacijo v osrednjih poljih portalov, ki so postavljeni nad voziščem avtocest. Ti znaki na jasen in nedvoumen način voznikom naznanjajo obveznosti, omejitve ali prepovedi in usmeritve, po katerih se morajo ravnati. 

Ključen svetlobni prometni znak, ki ga vozniki na avtocestah vse prevečkrat spregledajo, je stalno svetleči svetlobni znak rdeč X, ki je nad prometnim pasom in ki prepoveduje vožnjo po prometnem pasu, nad katerim je nameščen na portalu. 

Ob policijskih nadzorih in nadzorih cestninskih nadzornikov je cestni promet usmerjen čez nadzorne točke s pomočjo spremenljive prometne signalizacije na portalih.

Pomembno je, da so vozniki med vožnjo pozorni na prometno signalizacijo, kar pomeni, da morajo voziti strpno, zbrano in upoštevati prometne predpise, opozarjajo mariborski policisti.

Ob nedavnih poostrenih nadzorih, ko je bil promet vozil usmerjen čez nadzorne točke, so policisti skupaj ugotovili kar 35 kršitev, ko vozniki vozil niso upoštevali svetlobne prometne signalizacije in so kljub jasni in nedvoumni prometni signalizaciji z vožnjo nadaljevali naravnost po prometnih pasovih, nad katerimi je svetil rdeč X, ki prepoveduje vožnjo po prometnih pasovih.

Policisti ob tem opozarjajo vse voznike, ki vozijo po avtocestah, da so pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo in se ravnajo po izrecnih odredbah, ki so jasno in nedvoumno izraženi s to prometno signalizacijo.

Predpisana globa za prekršek, ko voznik ne upošteva svetlobne prometne signalizacije na portalih in z vožnjo nadaljuje po prometnem pasu, nad katerim je stalno svetleči rdeč X je 250 evrov

Vozniku se za tak prekšek izreče stranska sankcijo tri kazenske točke.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Surfeiter (ni preverjeno)

V Nemčiji "X" nad določenim voznim pasom pomeni "nema ograničenja" ... tako so mi pojasnili gasterbajterji ... majke mi ...

Levicar (ni preverjeno)

majke ti ga nabijem u guzo

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Starejše novice