V včerajšnjih hišnih preiskavah zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter dobrih 28 kilogramov posušene konoplje. Odkrili tudi 60 tisočakov gotovine.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo včeraj zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, v okviru katere bodo kazensko ovadili dvanajst oseb, starih od 27 do 47 let, so sporočili s celjske policijske uprave.

Devet je slovenskih državljanov, dva sta državljana Srbije in eden državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za dvanajst kaznivih dejanj.

Preko spleta prodajali opremo za gojenje konoplje

V preiskavi je sodelovalo kar 85 policistov in kriminalistom, med njimi tudi pripadniki posebne policijske enote. Opravili so sedem hišnih preiskav in sedmim osumljencem odvzeli prostost.

S preiskavo so začeli že decembra 2018. Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sežem na območju Celja prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola, še sporočajo s Policijske uprave Celje.

Na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje so si osumljenci opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so kriminalisti odkrili 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Skupno s v hišnih preiskavah v sedmih prostorih našli in zasegli:

 - okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja

 - okoli 28 kilogramov posušenih cvetov konoplje, pripravljenih za nadaljnjo prodajo

 - več kot 60.000 evrov gotovine

 - več opreme za gojenje konoplje in

 - več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakuumsko pakiranje in podobno.

Komentarji (2)

Kritik (ni preverjeno)

Kaj pa tiste BANKSTERJE ,ki so izpraznili naše banke za 30 MILIJARD €VRIČEV .
Tiste pa ne odkrijete ? Kako je to mogoče ?

narko mafia (ni preverjeno)

Starejše novice